Repeša: Naša je obaveza da potvrdimo da smo najbolji u Crnoj Gori

927 pregleda 3 komentar(a)
Jasmin Repeša
Jasmin Repeša

U mjesecu u kojem su upisali tri poraza u četiri meča (dva u Evroligi i jedan u ABA ligi), košarkaši Budućnost Volija imaju šansu da se domognu prvoj sezonskog trofeja.

Podgoričani su od petka domaćini završnog turnira Kupa Crne Gore, a voljom žrijeba u polufinalu će igrati protiv glavnog konkurenta, Mornara.

"Kup je takvo takmičenje koje uvijek nosi više neizvjesnosti nego sva druga takmičenja. Jednostavno, u jednoj utakmici je biti ili ne biti. Naša obaveza kao kluba i mene kao trenera je da potvrdimo da smo, ipak, u ovom momentu najbolji klub u Crnoj Gori, što treba potvrditi i na terenu. Treba da odigramo dobro i primjereno jednom ovakvom takmičenju, da damo sve od sebe da dođemo do trofeja", rekao je trener Podgoričana Jasmin Repeša.

Osim domaćeg terena, na strani Budućnosti u odnosu na Mornar je, objektivno, i kvalitet. Pošto će na utakmici moći da koristi samo tri stranca, Repeša će morati da do petka odluči koga će da šalje na tribine od Amerikanaca Norisa Kola, Erla i Kotija Klarka, Džejmsa Bela, Francuza Edvina Džeksona, te Nemanje Gordića (Bosna i Hercegovina).

Ako ne bude neočekivanih obrta, hrvatski stručnjak neće moći da računa na Gruzijca Gogu Bitadzea, koji je povrijedio skočni zglob protiv Partizana. Repeša zato ima na raspolaganju veći broj kvalitetnih crnogorskih igrača, Suada i Seada Šehovića, Filipa Barovića, Petra Popovića, Danila Nikolića...

"Povreda Bitadzea je takva da će teško igrati Kup. Mislim da bi bilo neprimjereno to forsirati s obzirom na velike obaveze koje nas poslije čekaju. Međutim, još uvijek čekam zvanične potvrde što se tiče njegovog trenutnog stanja, dužine oporavka i svega što nosi jedna takva povreda...U posljednjem periodu smo imali dosta problema sa virozom, jedan veliki broj igrača je propustio jedan-dva dana treninga, i vidjelo se da je došlo do pada. U toku je program stabilizacije, nadam se da ćemo do petka uspjeti da svakog igrača stavimo na svoje mjesto", dodao je Repeša.

Specijalizovani košarkaši sajt Sportando je juče prvo poslao Blagotu Sekulića u Budućnost Voli, ali je crnogorski reprezentativac tu mogućnost odbio. Sada je, navodno, kako prenosi Sportando, želja Podgoričana i Milko Bjelica, krilni centar, ali konačnu riječ tek treba da dâ japanska Tojota, koju vodi naš Luka Pavićević.

Posljednji rok za registraciju pojačanja je petak.

"Što se tiče novog igrača, mi u ovom momentu nemamo potpisan ugovor sa novim igračem. Mislim da je prekratko vrijeme da bi jedan takav igrač, bez obzira ko to bio, ušao u sistem igre i prilagodio se kako bi mogao da igra Kup", zaključio je Repeša.

Utakmica Budućnost Voli - Mornar igra se u petak veče od 20 sati.

Od 17 sati igraće Lovćen i Sutjeska.

Finale u "Morači" je na programu u subotu od 19 časova.

Bonus video: