Šćepanović: Najrealnije je proglasiti kraj i pobjednika na osnovu stanja na tabeli

Smatram da je najrealnije rješenje kada je ABA liga u pitanju, proglasiti kraj takmičenja, na osnovu stanja na tabeli. Nije pravedno, ali je jedino realno i moguće - naglasio je legendarni košarkaš iz Kolašina
2244 pregleda 2 komentar(a)
Vlado Šćepanović, Foto: KK Mornar/Media Pro
Vlado Šćepanović, Foto: KK Mornar/Media Pro

ABA liga je stala, zbog čega se Vlado Šćepanović vratio u Kolašin.

U rodnom gradu je u kućnoj izolaciji, a u intervjuu za Sportklub je poručio da bi, ako se sezona ne nastavi, realno bilo da se titula dodijeli vodećem Partizanu, u kojem je on pomoćni trener.

- Nezahvalno je pričati o bilo čemu jer pravednog rješenja nema. Mislim da je nerealno očekivati da se takmičenje nastavi. Svako ko se profesionalno bavio ili se bavi sportom svjestan je da je tako. Poslije pauze od dva-tri mjeseca, kada niste u situaciji da normalno trenirate, potrebno je mnogo vremena da se takmičarski pripremite za nastavak sezone i borbu na sportskom terenu - rekao je Šćepanović.

Legendarni crnogorski košarkaš smatra da sezona ne može da se poništi.

- Poništiti sezonu u situaciji kad je završeno više od dvije trećine takmičenja je takođe nerealno. Da je u pitanju pola sezone, o tome bi moglo da se razgovara. Smatram da je najrealnije rješenje kada je ABA liga u pitanju, proglasiti kraj takmičenja, na osnovu stanja na tabeli. Nije pravedno, ali je jedino realno i moguće. Proglašenje pobjednika i nije veliki problem, jer i posljednje kolo da se odigra ne bi promijenilo postojeće stanje na tabeli. Milslim da je mnogo veće pitanje ko ispada, a ko ulazi u ligu. Najbezbolnije, ali opet ponavaljam, ne i do kraja najpravednije rješenje, bilo bi da niko ne ispada, a da se liga proširi sa prve dvije ekipe iz ABA 2 lige. Praktično smo došli do samog kraja lige i svako drugo rješenje bi bilo mnogo nepravednije od ovog koje sam naveo. Moram da naglasim da je ovo isključivo moje lično mišljenje - poručio je Šćepanović.

Bonus video: