Subotić na predstavljanju: Budućnost će biti ratnička ekipa

"Mi imamo planove, želje i snove. Mogu samo da obećam da će se igrači koji budu igrali boriti do kraja svim snagama, da će znati gdje su došli i šta se od njih očekuje“, rekao je Subotić.
7983 pregleda 12 komentar(a)
Subotić na predstavljanju, Foto: Savo Prelević
Subotić na predstavljanju, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 08.07.2019. 12:14h

Slobodan Subotić se vratio u Crnu Goru poslije više od 40 godina.

Rođani Novljanin je kao mlad, veliki talenat, karijeru gradio u Olimpiji, kasnije u Arisu, da bi kao trener vodio, između ostalih, najveće grčke klubove...

„Vraćam se praktično gdje sam počeo, igrao sam u Njegoševom parku sa 16-17 godina i znam gdje dolazim. Takođe, gdje god sam potpisivao ugovor, dolazio sam za veliki rezultat. Nosim se s tim, živim s tim, drag mi je taj pritisak. Nije mi cilj da dođem i zadovoljim se prosječnim rezultatom, ili da ne odem korak dalje. Mi imamo planove, želje i snove. Mogu samo da obećam da će se igrači koji budu igrali boriti do kraja svim snagama, da će znati gdje su došli i šta se od njih očekuje“, rekao je Subotić.

Pratio je Budućnost prošle sezone...

„Poznajem igrače sa TV-a, a ne na treningu. Ima talenata koji bi mogli da naprave veliku karijeru, ali da vidimo. Nećete od mene čuti velike riječi. Ja volim da radim, volim ratničke ekipe. Ako izgubimo 20 razlike, a 'potučemo' se na terenu, niko nikome neće da zamjeri. Računam i na pomoć navijača, ali znam da ćemo je dobiti ako zaslužimo“, kazao je Subotić.

Budućnost je dovela dva igrača – Mejersa i Martina, traži još dva.

„Tražimo sada sve pozicije – a dragi su mi igrači koji mogu da igraju na dva mjesta, 'kombo-bek', dvojka-trojka... Sada su cijene igrača otišle u nebo, to nije normalno, ali moramo da budemo strpljivi. Skautiramo, Petar Mijović to odlično radi, razgovaramo sa trenerima iz Evrope, a nećemo dovoditi igrače koji neće biti srcem tu“, kazao je Subotić.

Naglasio je da mu je velika želja da ukaže šansu mladim igračima.

„Tako je bilo u Panatinaikosu sa Focisom, pa u Panioniosu Papalukas... Nisu dobili šansu samo zato što su mladi, već zato što su je zaslužili“, kazao je Subotić.

Bonus video: