VIDEO Faul Tomasa i Mozlija nad Skotom Bamfortom

U usporenom snimku međutim jasno se vidi da je blok zakasnio, da se Rašon Tomas kreće u bloku, kao i da je Vilijam Mozli zakasnio djelić sekunde u "zatvaranju" što je po pravilima faul u napadu
14152 pregleda 63 komentar(a)
Momenat faula nad Bamfortom, Foto: Printscreen
Momenat faula nad Bamfortom, Foto: Printscreen
Ažurirano: 25.11.2019. 11:48h

Gotovo da je već postala praksa, da svaki derbi ABA lige dobije i svoje "treće poluvrijeme".

Tako je i sinoćnji duel između KK Budućnost Voli i KK Partizan dobio svoj epilog u medijima u regionu (pretežno iz Srbije) u kojima se više komentarisalo suđenje nego sama igra timova.

U posljednjem minutu kod napada za Partizan, došlo je do situacije u kojoj je sviran faul u napadu Rašonu Tomasu koji je eskalirao u tehničku grešku trenera "crno-bijelih" Andree Trinkijerija zbog žustre reakcije (drugu na utakmici samim tim automatski isključenje) .

Upravo je taj momenat izazavao najviše polemika u medijima, a prouzrokaovao je senzacioanlističke naslove tipa "Sudije pogurale Budućnost", "Oružana pljačka u Morači", "Sudije rešile dramu u Podgorice" "Dokle će srpsku klubovi trpjeti i da li će napustiti regionalnu ligu", "Skandal u Podgorici"...

Kada se pogleda akcija koju je Partizan trebao da odigra, prepoznaje se tzv "elevator doors" akcija (prevod eng. "zatvaranje vrata lifta), u kojoj dva igrača odrade blok za spoljneg igrača koji ostaje sam na šutu za tri poena.

Akcija koju su skoro do savršenstva doveli Golden Stejt Voriorsi.

Ključna stvar kod akcije je da igrači koji rade blok "na vrijeme zatvore vrata lifta", kako ne bi napravili faul u napadu.

U usporenom snimku međutim jasno se vidi da je blok zakasnio, da se Rašon Tomas kreće u bloku, kao i da je Vilijam Mozli zakasnio djelić sekunde u "zatvaranju" što je po pravilima faul u napadu.

Na kraju i sam trener gostujućeg tima Trinkijeri je na kraju izjavio da je utakmicu sa plavo-bijelima odlučilo katastrofalno šutersko veče Partizana (3 od 25 za tri poena).

"U sportu se moraju prihvatiti porazi. Žao mi je, jer smo odigrali pametnu utakmicu, ali kada ne pogađaš trojke, veoma je teško igrati", kazao je Trinkijeri na pres konferenciji po završetku utakmice.

Bonus video: