Mitrović bez krune, Le Man šampion Francuske

Selektor Crne Gore je propustio šansu da epizodu u Kneževini, koja je trajala 40 mjeseci, zaokruži petim peharom
141 pregleda 0 komentar(a)
zvezdan mitrović, Foto: Eurohoops.net
zvezdan mitrović, Foto: Eurohoops.net
Ažurirano: 24.06.2018. 19:31h

Istorijska sezona Monaka nije krunisana najvećim peharom u klupskoj istoriji - u majstorici finala plej-ofa francuskog prvenstva, košarkaši Zvezdana Mitrovića su pred svojim navijačima poraženi od Le Mana sa 76:74.

Tako je tim sa sjeverozapada Francuske osvojio petu titulu nacionalnog prvaka, a selektor Crne Gore propustio šansu da epizodu u Kneževini, koja je trajala 40 mjeseci, zaokruži petim peharom.

Tim sa Stijene je fenomenalno počeo meč, poveo 10:0, a na početku 2. četvrtine imao i rekordnih plus 13 (30:17). Gosti su se, ipak, konsolidovali i prvi put poveli početkom 2. poluvremena (43:42).

Od tog trenutka su uglavnom vodili, imali i naklonost sudija (Mitroviću dosuđena tehnička na tri razlike nakon što je nad njegovim igračem sviran faul, uz još nekoliko oduzetih lopti), a činilo se da je sve gotovo kada je Antoan Eito pogodio trojku za 71:63 na dva minuta do kraja.

Tada je povremeni francuski reprezentativac Pol Lakomb sa nekoliko koševa vratio svoj tim u igru, ali je upravo on bio tragičar, jer je uz zvuk sirene iz teške pozicije promašio šut za produžetak.

Mitrović je u Monaku od februara 2015. Odmah je osvojio Pro B ligu i vratio klub u elitu poslije 24 godine. Osvojio je tri uzastopna Liders kupa, od 2016. do ove godine, a ova sezona mu je najuspješnija, jer su „kneževi“ igrali i finale FIBA Lige šampiona.

Dva puta je izabran za najboljeg trenera Francuske, a vjerovatno će i preuzeti najveći klub te zemlje, Asvel, jer ga želi Toni Parker.

Bonus video: