Jovanka Radičević: Srce mi je puno, Draško i ja bićemo dobar tandem

"Nositi zastavu svoje zemlje na svečanom otvaranju Olimpijskih igara, to je za mene najveća čast i privilegija", poručuje Jovanka Radičević

17315 pregleda 716 reakcija 17 komentar(a)
Foto: EHF
Foto: EHF

Od specijalnog izvještača "Vijesti"

Treći put nastupa na Olimpijskim igrama, prije devet godina u Londonu osvojila je srebrnu medalju, prvu i za sada jedinu koja ima Crna Gora, a sjutra, u Tokiju, nosiće zastavu na otvaranju, zajedno sa Draškom Brguljanom - crnogorska rukometašica Jovanka Radičević ne krije oduševljenje i ushićenje, kaže da je doživjela vrhunac i krunu karijere.

"Nositi zastavu svoje zemlje na svečanom otvaranju Olimpijskih igara, to je za mene najveća čast i privilegija. Presrećna sam, srce mi je puno - braniti boje Crne Gore na najvećoj sjetskoj sportskoj smotri i slušati himnu to je nešto što ne može da se opiše, a još nositi zastavu - to je nešto zašta bi svaki sportista dao sve svoje nagrade i sve što ima", kaže Jovanka Radičević.

Ne sumnja, kako ističe, da će se kolegom vaterpolistom Draškom Brguljanom biti "dobar tandem".

"Draško je milion puta pokazao kakav je igrač i na kakav način brani boje svoje zemlje. Uradićemo sve da se crnogorska zastava zavijori onako kako treba da se zavijori", ističe 34-godišnja Jovanka, uz osmjeh.

Prije devet godina na Olimpijskim igrama u Londonu "lavice" su osvojile medalju, a Radičevićeva ističe da krug nije zatvoren samim pojavljivanjem u Tokiju.

"Krug će biti zatvoren samo ako mi se ostvari još jedan san. Mislim da svi mi sportisti koji uđemo u olimpijsko selo imamo pravo da sanjamo i da se nadamo najvećim dometima".

Ponosna je, međutim, na svoje saigračice, na sve crnogorske sportiste.

"Mi se kao mala zemlja nalazimo među 11 hiljada sportsita koji su najbolji na svijetu i moramo da budemo ponosni na to. Kruna svakog sporiste je kada zaigra za svoju zemlju, a kada se još nađe na Olimpijskim igrama - meni je ovo treći put i ponosna sam na sebe, a to što sam uradila za reprezentaciju radim srcem i radiću dok budem mogla".

"Lavice" otvaraju turnir duelom sa Angolom - značajnim, kao što je značajan svaki preostali.

"Idemo korak po korak, ne treba da žurimo, imamo timski duh koji nas krasi, dobro je što smo došli ranije, maltene prije svih sportista, imali smo priliku da se adaptiramo, da osjetimo sve ovo, da na neki način sumiramo impresije - sada je fokus samo na naše utakmice. Bliži se početak, idemo korak po korak. Imamo kvalitet, vidjećemo za šta će to biti dovoljno", zaključila je Jovanka Radičević.

Bonus video: