12 od 12, Radičević nakon furije protiv Angole: Nema te sile koja može da nas pobijedi kada smo svi kao jedno

Kapitenka reprezentacije Crne Gore pokazala je klasu na startu olimpijskog turnira, “izrešetala” Angolke u Tokiju u ubjedljivoj pobjedi 33:22

19735 pregleda 780 reakcija 33 komentar(a)
Foto: Reuters
Foto: Reuters

Od specijalnog izvještača Vijesti

Radičević – 12 od 12.

Kakav učinak na jednom rukometnom meču, bez promašaja – kapitenka reprezentacije Crne Gore pokazala je klasu na startu olimpijskog turnira, “izrešetala” Angolke u Tokiju u ubjedljivoj pobjedi 33:22.

“Najviše sam srećna zbog pobjede. Znale smo da je prva utakmica teška na svakom takmičenju, a Olimpijske igre smo čekale pet godina. Ponosna sam na djevojke, na cijelu ekipu, a drago mi je da sam doprinijela pobjedi sa stopostotnim učinkom. Ovo nije tenis, ovo je rukomet – samo kada smo svi kao jedno, onda možemo da pobjeđujemo. Kada je tako nema te sile koja može da nas pobijedi”, rekla je Jovanka Radičević.

Bilo je “čupavo” u prvom poluvremenu, Angola je bila blizu, prijetila, ali je furija na početku nastavka oduvala neugodne Afrikanke.

“One su nepredvidive, uspavaju te ritmom, misliš ne mogu ništa, a one se provuku, kao “gliste” su. Neuhvatljive su bile u prvom poluvremenu, ali smo se trudile da zadržimo fomus. Na poluvremenu smo se dogovorile da izađemo hrabro, jer vrijedimo. Odbrana je bila ključ u prvih 15 minuta, ušle smo u ritam i povećavale razliku".

Bonus video: