„Adios” braće Gasol: Vrijeme je da se drugi popnu na ovu atrakciju

Pau debitovao prije 20 godina i osvojio 11 medalja na najvećim takmičenjima, Mark za pet godina manje prigrabio devet odličja

14495 pregleda 8 komentar(a)
Foto: Reuters
Foto: Reuters

Nakon poraza od drim-tima, Pau Gasol je potvrdio ono što je bila javna tajna - da je odigrao posljednji meč u dresu reprezentacije Španije.

Poslije 20 godina, 11 medalja, od čega četiri zlatne (Mundobasket u Japanu 2006. i tri evropske titule), legendarni centar, koji je nedavno proslavio 41. rođendan, odlučio je da se oprosti.

Pomalo iznenađujuće, isti potez je povukao i njegov pet godina mlađi brat, Mark, koji je sa „crvenom furijom” osvojio devet odličja za 15 godina, a ima po dva evropska i svjetska zlata.

„Vrijeme je da se spustimo sa ove atrakcije, na koju smo se popeli prije mnogo godina. Imali smo mnogo sreće, vrijeme je da se popne nova generacija, da uživa i stiče svoja iskustva”, poručila su legendarna braća.

Mark će nastaviti da igra u NBA, ali je pitanje da li Pau, koji se nakon duge pauze zbog povrede vratio proljetos na teren u dresu Barselone, završiti karijeru.

„Sada je vrijeme da se malo isključim i porazgovaram sa porodicom, da vidim da li da nastavim da igram košarku ili da se povučem i posvetim drugim izazovima. Veoma sam ponosan na ovaj tim i zahvalan sam što sam opet nastupio na Olimpijskim igrama, poslije svega kroz šta sam proša. Volio bih da smo pobijedili SAD, to bi bilo nešto posebno. Ali, nismo imali sreće”, rekao je stariji od braće Gasol.

Povezani članci

03. Avgust 2021.

Drim-tim dobio derbi, tihi oproštaj Gasola

Bonus video: