"Ajkule" poražene i od Hrvatske, igraće za sedmo mjesto u Tokiju

Rival u nedjelju će biti poraženi iz duela Italije i Sjedinjenih Američkih Država

19977 pregleda 810 reakcija 61 komentar(a)
Foto: Reuters
Foto: Reuters

Peti poraz na Olimpijskim igrama, treći zaredom, upisala je vaterpolo reprezentacija Crne Gore.

Drugi put je na turniru bolja od "ajkula" bila Hrvatska (12:10), pa izabranike Vladimira Gojkovića u nedjelju čeka borba za sedmo mjesto sa poraženim iz današnjeg duela Italije i Sjedinjenih Američkih Država.

Okršaj velikih rivala, ali razočaranih nakon eliminacije u četvrtfinalu, protekao je u nešto sporijem ritmu, vjerovatno se nije nikom ni igralo danas u Tokiju, ali pravila su pravila.

Opet su "ajkule" loše otvorile meč, promašile prvih devet šuteva i mrežu protivnika zatresle tek u drugom minutu druge četvrtine kada je Draško Brguljan smanjio na 2:1.

Bila je to najava boljeg izdanja u napadu, potom je Dušan Matković izjednačio na 2:2, a onda i na 3:3 iz peterca.

Potom je Hrvatska serijom 3:0 povela 6:3, da bi do poluvremena Aleksandar Ivović pogodio za 6:4.

Leka je zatresao mrežu "barakuda" tri puta zaredom, ali Crna Gora nikako nije mogla da preokrene, pa je Hrvatska u finišu treće dionice drugi put stigla do plus tri - 9:6 nakon pogotka šraubom Josipa Vrlića.

Hrvati su iskontrolisali dešavanja u bazenu u posljednjih osam minuta, a Crna Gora morala da se suoči sa novim neuspjehom na OI.

Ivović je sa tri gola bio najefikasniji u našem timu, po dva su postigli Matković i Miroslav Perković, a po jedan Brguljan, Stefan Vidović i Aleksa Ukropina.

Ante Vukičević je bio trostruki strijelac u hrvatskom timu.

Bonus video: