Bašić objavio spisak za Slovačku i Moldaviju: Bez Minića i Dabovića

Crnoj Gori je potrebna jedna pobjeda da izbori prvi plasman na neko veliko takmičenje
114 pregleda 0 komentar(a)
Odbojkaši Crne Gore, Foto: Cev.lu
Odbojkaši Crne Gore, Foto: Cev.lu

Selektor muške odbojkaške reprezentacije Crne Gore Veljko Bašić objavio je danas širi spisak igrača koji će se pripremati za odlučujuće utakmice kvalifikacija za Evropsko prvenstvo, protiv selekcija Slovačke i Moldavije.

U odnosu na prethodne mečeve u kvalifikacijama nema korektora Aleksandra Minića (zbog problema da mu klub dozvoli da dođe, bez posljedica po ugovor), srednjeg blokera Blaža Milića, primača Slobodana Bojića, kao ni tehničara Sima Dabovića, koji je udaljen iz reprezentacije nakon prvog meča kvalifikacija, u gostima protiv Moldavije.

U tim se vraćaju Gojko Ćuk i Balša Radunović, koji su prethodne mečeve propustili zbog povreda.

Problem je što su bez kluba trenutno Miloš Ćulafić i Marko Vukašinović, dok je tek nedavno klub našao Božidar Ćuk.

Reprezentacija će se okupiti 27. decembra u Budvi, gdje će se pripremati do 3.januara, kada putuje za Nitru na prvi meč sa Slovačkom (5. januar, 15.30 sati).

Crna Gora će u posljednjem kolu, 9. januara, dočekati selekciju Moldavije u Mediteranskom sportskom centru u Budvi (20.15 časova).

Crnoj Gori je potrebna jedna pobjeda da izbori prvi plasman na neko veliko takmičenje.

Pored Bašića, u stručnom štabu su još pomoćni treneri Srđan Popović, Darko Prebiračević i Balša Radulović, fizioterapeut Vladimir Dragojević i statističar Nemanja Zenović.

Spisak

Tehničari: Rajko Strugar (Etnikos, Grčka) i Nikola Radonić (Budva)

Primači servisa: Vojin Ćaćić (Beledije, Turska), Marko Bojić (Galati, Rumunija), Balša Radunović (Teruel, Španija), Marko Vukašinović (bez kluba), Božidar Ćuk (Dinamo Bukurešt)

Srednji blokeri: Gojko Ćuk (Nica, Francuska), Luka Šuljagić (Ajačio, Francuska), Luka Babić (Ženeva, Švajcarska) i Ivan Ječmenica (Kambre, Francuska)

Koraktori: Miloš Ćulafić (bez kluba), Bojan Strugar (Jedinstvo) i Jovan Delić (Budva)

Libero: Nikola Lakčević (Dinamo Bukurešt)

Bonus video: