Podgoričani žele da se revanširaju Tivćanima

Sjutra i utakmica Južne regije u Beogradu za pripreme na Balkanskom prvenstvu
174 pregleda 0 komentar(a)
Mladi ragbisti, Foto: RK Arsenal
Mladi ragbisti, Foto: RK Arsenal

Utakmica mladih ragbista RK Podgorica i Arsenala iz Tivta biće odigrana sjutra sa početkom u 12 časova u balon sali u Tološima preko puta groblja. Ovo je uzvratna utakmica, a u prvoj je pobjedio tadašnji domaćin Arsenal sa samo jednim esejom razlike 35:30.

Trener mladih Podgorice Danilo Ćeranić poželio je svim učesnicima da se dobro provedu, nauče nešto novo o ragbiju i da najbolji pobjedi.

Mladi ragbistiMladi ragbisti

“Još jedan ragbi praznik je pred nama. Radujemo se što organizovanjem druge po redu utakmice za mlađe selekcije možemo sigurno stati iza izjava da se u ova dva kluba radi ozbiljno sa mlađim selekcijama. U Ragbi klubu Podgorica željno iščekujemo sljedeću godinu u kojoj ćemo još više raditi na afirmaciji mladih ragbista, ako sve bude kako smo zamislili i uz pomoć sponzora i na međunarodnoj sceni”, kazao je Ćeranić.

Predsjednik Arsenala Igor Adžaip kazao je da je ova utakmica još jedan pokazatelj dobre saradnje između dva kluba u cilju razvoja ragbija i mlađih kategorija u Crnoj Gori.

Mladi ragbistiMladi ragbisti

Crnogorski ragbisti sjutra igraju još jednu utakmicu. Razvojni ragbi tim „Južna regija“ kojeg čine ragbisti iz Tivta, Bara i Cetinja sjutra u 13 časova igra u Beogradu prijateljsku utakmicu sa Radničkim iz Novog Beograda.

Utakmica se igra po pravilima ragbija 13 u sklopu priprema za Balkansku ligu, u kojoj će od naredne godine nastupiti i ovaj predstavnik iz Crne Gore. „Južna regija“ biće u grupi sa Vitezom iz Bosne i Hercegovine i Tiranom iz Albanije. Pobjednik grupe plasiraće se u nastavak takmičenja.

Bonus video: