Banjević novi predsjednik Atletskog saveza

On je na toj funkciji zamijenio Milorada Vuletića, koji je na čelu Saveza bio od decembra 2006. godine
666 pregleda 2 komentar(a)
Gojko Banjević
Gojko Banjević
Ažurirano: 22.12.2018. 15:35h

Dugogodišnji potpredsjednik Gojko Banjević novi je predsjednik Atletskog saveza Crne Gore, odlučeno je na Skupštini te asocijacije u Podgorici.

Saopšteno je da je Banjević u atletici skoro 40 godina, kao vrhunski sportista i sportski radnik, nacionalni trener i potpresjednik Saveza.

On je na toj funkciji zamijenio Milorada Vuletića, koji je na čelu Saveza bio od decembra 2006. godine.

Banjević je dobio jednoglasnu podršku delegata skupštine.

On je nakon imenovanja za predsjednika kazao da će prioritetni zadaci Saveza, pored kvaliteta, biti stvaranje što boljih uslova za bavljenje atletskim sportom.

"Pokrenuta je incijativa i to je ušlo u proceduru za izgradnju atletskog stadiona u Podgorici. Taj objekat moramo imati ukoliko ne želimo da izgubimo i ovo što smo stvorili. Savez će se fokusirati na razvoj dječije atletike i sa tim projektom krenućemo u deset opština Crne Gore. Potrudićemo se da stvorimo još bolje uslove za pripteme naših sportista, kako bi na Olimpijskim igrama u Tokiju i mi Crnu Goru obradovati jednim učešćem u finalu", rekao je Banjević.

Skupština je, na predlog predsjednika, imenovala novi Upravni odbor u sastavu potpredsjednik Goran Jevrić i članovi Aleksandar Vujičić, Miodrag Tomović, Božidar Jaredić i Danijel Furtula.

Ostavljeno jedno mjesto u UO za ženu.

Novi predsjednik Skupštine je Milorad Backović, dok će Nadzorni odbor činiti Milorad Joković (predsjednik) i članovi Dario Đuričković i Vanja Ivanović.

Skupština je, u skladu sa članom 59. Zakona o sportu Crne Gore usvojila Statut ASCG, Poslovnik o radu Skupštine i Pravila i propozicije za takmičenja ASCG za 2019.godinu.

Skupštini je prisustvovalo 36 od ukupno 41 delegata, iz 16 atletskih klubova.

Bonus video: