Vukčević prvi predsjednik Skupštine, Pajković od sada profesionalac

Kako je saopšteno, Skupština je održana “zbog usklađivanja rada i akata Saveza sa novim Zakonom o sportu”.
602 pregleda 0 komentar(a)
Vanredna Skupština OSCG
Vanredna Skupština OSCG

Na dan svečane Skupštine, povodom jubiileja - 60 godina postojanja, u hotelu “Aurel” u Podgorici održana je, bez prisustva medija, vanredna Skupština Odbojkaškog saveza Crne Gore.

Kako je saopšteno, Skupština je održana “zbog usklađivanja rada i akata Saveza sa novim Zakonom o sportu”.

Na sjednici su usvojeni novi Statut OSCG, Pravilnik o disciplinskoj i materijalnoj odgovornosti, Pravilnik o arbitraži OSCG i Poslovnik o radu Skupštine OSCG.

Shodno novom Statutu, “a za koji je OSCG dobio saglasnost od Ministarstva sporta, na predlog ŽOK Morača i OK Jedinstvo, za predsjednika Skupštine OSCG jednoglasno je izabran Zoran Vukčević”, direktor i bivši trener Budućnosti.

“Skupština je danas, takođe, i verifikovala odluke o imenovanju predsjednika OSCG Cvetka Pajkovića do isteka mandata 2020.godine i donijela odluku o njegovom profesionalnom angažovanju”, navodi se u saopštenju.

Pajković je do sada bio volonterski na funkciji predsjednika OSCG, kao i svi predsjednici nacionalnih sportskih asocijacija…

Verifikovana je i odluka o imenovanju Upravnog odbora i Miloša Ćulafića kao novog člana Upravnog odbora, koji po novom Zakonu mora biti iz redova aktivnih sportista.

Za predsjednika Arbitražne komisije OSCG izabran je pravnik Miodrag Radifković, a za članove pravnica Nikolina Kažić i Slobodan Kovačević.

Na Skupštini su verifikovani i mandati delegatima Skupštine, a koji će trajati pet godina.

Shodno novom Statutu, članovi Skupštine ŽOK Budućnost, ŽOK Luka Bar, ŽOK Galeb, AOK Rudar i OK Jedinstvo imaće po dva delegata, shodno članu 12 Statuta u kojem glasi da “članovi OSCG koji su, od obnove i sticanja nezavisnosti (od sezone 2006/2007), osvajali titulu prvaka Crne Gore ili pobjednika Kupa Crne Gore, mogu u Skupštini imati i dva predstavnika o čemu , na predlog Predsjednika saveza, odluku donosi Skupština saveza.”

Bonus video: