POČETAK PRIPREMA ZA NASTAVAK KVALIFIKACIJA

Crnogorske odbojkašice ne gube nadu u čudo

Crnogorske odbojkašice poslije četiri odigrana kola imaju polovičan učinak od po dva trijumfa i poraza
292 pregleda 0 komentar(a)
Odbojkašice Crne Gore, Foto: CEV.LU
Odbojkašice Crne Gore, Foto: CEV.LU

Crnogorske odbojkašice nisu favorit protiv Ukrajine i Grčke, ali će sve uraditi da odigraju što bolje i pokušaju da ostvare pobjede, kazao je selektor ženske seniorske odbojkaške reprezentacije Crne Gore Nikola Masoničić.

Duel sa Ukrajinom u kvalikacijama za Evropsko prvenstvo 2019. godine na programu je 5. januara u Zaporožju, dok će se sa Grčkom sastati četiri dana kasnije u Budvi.

Masoničić je kazao da su crnogorske odbojkašice uoči posljednja dva meča u kvalifikacijama i dalje u igri za plasman na EP, navodeći da situacija nije laka.

“Nismo favoriti u tim duelima, ali daćemo sve od sebe da se spremimo što bolje i odigramo najbolje što možemo. Imamo pehova sa povredama i u duelima neće biti sa nama dva jako bitna igrača – Ksenije Ivanović i Marije Milović. Njihovo odsustvo je šansa za neke druge igračice da probaju da se nametnu”, kazao je Masoničić na konferenciji za novinare.

On je naglasio da će reprezentacija, koja će se danas okupiti u Budvi, do puta za Ukrajinu, 3. januara trenirati u tom gradu.

“Sa objavljenog spiska sve će se odazvati. Imamo problem sa povredom Mine Dragović, ali nadam se da će se oporaviti i biti na raspolaganju za duele sa Ukrajinom i Grčkom”, kazao je Masoničić.

Primač servisa, Danijela Džaković kazala je da vjeruje da će crnogorska reprezentacija iako oslabljena pokazati šta zna u poslja dva kvalifikaciona meča.

“Neće nam nedostajati samo Ivanović i Milović, nego još dosta njih nije moglo da se pojavi na pripremama. Ne treba da gubimo nadu, jer je 2018. godina bila teška za nas i nijesmo ostvarili ono što smo željeli. U posljednja dva meča svaka od nas daće svoj maksimum i potrudiće se da opravda mjesto na rang listi na kojem se nalazimo. Da ne bude da smo slučajno tu. U sportu se sve može kad se hoće. Nadam se da ćemo ostvariti željene rezultate”, rekla je Džaković.

Selektor Masoničić ranije je objavio spisak igračica koje će se pripremati za utakmice sa Ukrajinom i Grčkom.

Na spisku su:

Tehničari: Marija Šušić (Tent, Srbija) i Tijana Tvrdišić (Galeb)

Primači servisa: Tatjana Bokan (Bekeščaba, Mađarska), Danijela Džaković (Formis, Slovenija), Katarina Budrak (Miluz, Francuska), Milena Burzanović (Luka Bar), Katarina Ćaćić (Galeb)

Srednji blokeri: Ana Otašević (Stinca, Rumunija), Saška Đurović (Tent, Srbija), Mina Dragović (Partizan, Srbija) i Teodora Rakočević (Morača)

Korektori: Nikoleta Perović (Bekeščaba, Mađarska) i Dijana Vuković (Luka Bar) Libero: Melisa Cenović (Luka Bar) i Anja Pejović (Vizura, Srbija).

Crnogorske odbojkašice poslije četiri odigrana kola imaju polovičan učinak od po dva trijumfa i poraza.

Poražene su od Grčke u gostima (3:0) i Ukrajine pred svojim navijačima (3:0), a oba trijumfa upisale su protiv Norveške (3:0) i 3:0.

Isti učinak ima i UKrajina, dok je Grčka dobila sva četiri meča.

Preporučujemo za Vas