Jedinstvo ne želi da se odrekne titule: Stigli Šuljagić, Dukić i Ukrajinac Kločko

Šampion Crne Gore u odbojci je odlučio da ništa ne prepusti slučaju, pa se za drugi dio prvenstva pojačao sa čak četvoricom igrača.
636 pregleda 0 komentar(a)
Nemanja Dukić
Nemanja Dukić

Slabi rezultati u prvom dijelu prvenstva (porazi kod kuće od Budućnosti i Budve), upalili su alarm u redovima Jedinstva.

Šampion Crne Gore u odbojci je odlučio da ništa ne prepusti slučaju, pa se za drugi dio prvenstva pojačao sa čak četvoricom igrača.

Nakon povratnika Strahinje Kuburovića, srpskog tehničara koji je stigao prije nekoliko dana, stigli su srpski tehničar Nemanja Dukić, srednji bloker naše reprezentacije Luka Šuljagić i ukrajinski korektor Kirilo Kločko.

Dukiću je Jedinstvo treći crnogorski klub za koji je nastupao, nakon Budućnosti i dva puta Budvanske rivijere. Prije Budućnosti je nastupao za Gik Banac i Borac Starčevo, a igrao je u Italiji, Francuskoj, Rusiji, Libanu, Rumuniji...Prošlu sezonu je proveo u francuskom Nansiju.

"Ponovo sam odlučio da se vratim u Crnu Goru i drago mi je što crnogorska odbojkaška liga ponovo dobija na kvalitetu. Srećan sam što ću ponovo biti u prilici da se borim za titulu, koju sam prethodno osvajao sa dva različita kluba i nadam se da će Jedinstvo biti treći. Uvijek sam se lijepo osjećao u Crnoj Gori tako da se nadam uspješnoj sezoni i vjerujem odbrani šampionske titule", kazao je Dukić.

Dolaskom u Bijelo Polje, Luka Šuljagić, rođeni Prijepoljac, biće blizu i kuće. U Jedinstvo je stigao iz francuskog Ajačija.

“Prvo bih želio da naglasim mi je drago što se vraćam u crnogorsku odbojku i u Crnu Goru uopšte. Kockice su se jednostavno poklopile i u par dana sam postigao dogovor sa klubom. Jedinstvo posljednjih godina pokazuje veliku želju za razvojom odbojke i ulaganjem u istu, što je za svaku pohvalu i drago mi je što sam dio te priče. Posebno mi je drago što poslije 10 godina inostrane karijere postoji klub u Crnoj Gori u koji mogu da se vratim", rekao je Šuljagić.

Luka Šuljagić

Šuljagić je prvu afirmaciju stekao u Budvanskoj rivijeri, u koju je stigao 2001. godine. Prvi inostrani angažman je imao u Francuskoj, u Turkoanu, 2007. godine. Nakon toga je igrao u Kaknju (BiH), Kalipu, Padovi (Italija), ponovo u Budvanskoj rivijeri (dvije sezone), Tjumenu (Rusija), Kanu (Francuska), Ređo Emiliji (Italija) i lani rumunskoj Arkadi...

"Iskreno, nisam u toku o dešavanjima u crnogorskoj ligi i trenutnom odnosu snaga medju ekipama, pa ne bih pričao ništa napamet. Ipak, jedno je sigurno – daćemo sve od sebe da osvojimo titulu prvaka. Predstoje mi reprezentativne obaveze u narednih 15 dana i velika za želja da se plasiramo na Evropsko prvenstvo. Posle toga se okrećem klupskim obavezama i nadam se uspješnoj polusezoni u Jedinstvu”, dodao je Šuljagić.

Ukrajinac Kločko ima 22 godine i stiže iz ukrajinskog Novatora. U svojoj zemlji je igrao i za Lokomotivu Harkov, Loko Ekspres Harkov, Himprom, nakon čega je nastupao u Grčkoj i Izraelu.

Kirilo Kločko

Dolaskom novih igrača, Jedinstvo je odlučilo da se pojedinima zahvali, pa je tako sporazumno raskinulo ugovore sa tehničarom Neđeljkom Radovićem i primačem Vukom Medenicom.

Bonus video: