Franca: Stvorili smo moćan tim

Predsjednik OK Jedinstvo nakon odrađenog posla u prelaznom roku, u kojem su stigla četiri nova igrača
1082 pregleda 1 komentar(a)
Sead Franca
Sead Franca
Ažurirano: 27.12.2018. 00:21h

Zimski prelazni rok je pokazao da se odbojkaši Jedinstva neće odreći borbe za trofeje i u ovoj sezoni, naprotiv.

Tri poraza u prvom dijelu lige, od čega dva kod kuće, od direktnih konkurenata za titulu, Budućnosti i Budve, natjerali su upravu kluba da povuče poteze koji će treneru Darku Prebiračeviću garantovati kvalitetniji rad na treninzima u nastavku sezone, ali i bolje rezultate.

U svega nekoliko dana, u bjelopoljski klub su stigli srpski tehničar Strahinja Kuburović (to je njegov povratak u Jedinstvo, nakon polusezone u slovenačkog Salonitu), crnogorski reprezentativac, srednji bloker Luka Šuljagić, srpski primač Nemanja Dukić, bivši igrač Budućnosti i Budvanske rivijere, te ukrajinski korektor Kirilo Kločko. Tako efikasan prelazni rok se nije dogodio od najboljih vremena Budućnosti i Budvanske rivijere..

"Ulazimo u ovu polusezonu s mnogo optimizma, najviše iz razloga što smo doveli igrače na pozicijama na kojima smo željeli. Sada imamo dobar tim, moćan tim, sa igračima koji žele da se bore za trofeje i koji su pored drugih ponuda izabrali nas. Želimo da ove sezone da osvojimo prvenstvo i Kup! Neće biti lako, ali ćemo stvoriti sve preduslove da se ekipa što bolje spremi i uigra za obaveze koje je očekuju u domaćim takmičenjima", kaže novi predsjednik Jedinstva Sead Franca.

Jedinstvo je u međuvremenu sporazumno raskinulo ugovore sa tehničarom Neđeljkom Radovićem i primačem Vukom Medenicom.

"Kao što smo najavili, nova uprava na čijem sam čelu kontinuirano radi na unapređenju rada kluba u svim segmentima i sve stvari polako dolaze na svoje. Mi želimo da ovaj tim koji će biti kao nikada do sada kvalitetan, bude početak nove faze razvoja kluba. Jedini smo klub u državi koji ima prvoligaške ekipe u muškoj i ženskoj konkurenciji. U narednom periodu ćemo se posvetiti i podizanju kvaliteta ženske ekipe, čime ćemo i žensku selekciju podići u vrh crnogorske odbojke. Očekujem dosta od mlađih selekcija od kojih u budućnosti želimo da stvaramo ozbiljne igrače i igračice.", zaključio je Franca.

Bonus video: