Nove džudo polemike: 19 klubova smatra da je Skupština nelegitimna

Oni su zbog toga odlučili da ne učestvuju na Skupštini, kako joj "ne bi dali legitimitet, potpuno svjesni da bi u slučaju suprotne odluke prekršili Zakon i bili zakonski sankcionisani"
1279 pregleda 26 komentar(a)
Podjele u crnogorskom džudo sportu, Foto: AP/BETA
Podjele u crnogorskom džudo sportu, Foto: AP/BETA
Ažurirano: 28.12.2018. 13:31h

Ponovo polemike u crnogorskom džudo sportu - 19 klubova poslalo je dopis za javnost u kome su objasnili zašto nisu učestvovali u radu Skupštine DŽSCG, koja je održana prije dva dana u Igalu, a na kojoj je Dragomir Bečanović ponovo izabran za predsjednika.

U pismu se navodi da na Skupštinu saveza nisu došli jer smatraju da je - nelegitimna.

Podsjetili su da je "Ministarstvo sporta Crne Gore u više navrata naložilo DŽSCG da uskladi Statut sa Zakonom o sportu".

"Kako savez nije ispoštovao zakonski nalog najvišeg državnog organa za sport, inspekcija je zabranila rad DžSCG do ispunjenja te zakonske obaveze. Ono je na snazi i danas", saopštili su potpisnici saopštenja.

Oni su naveli da su "pojedini klubovi sa ovog spiska, ali ne svi dobili e-mail DŽSCG, gdje se pozivaju na Izbornu Skupštinu, sa dnevnim redom u kome se uopšte ne pominje promjena i usklađivanje Statuta sa Zakonom o sportu".

"Kako su instrukcije Ministarstva sporta veoma jasne i nedvosmislene, a redosljed stvari poznat, zaključili smo da je naša zakonska obaveza da ne učestvujemo na ovoj nelegitimnoj Skupštini i izrazili sumnju da Džudo savez i njegovo rukovodstvo zarad ličnih interesa pokušava da nas uvuče u kršenje Zakona i nezakonsko funkcionisanje", navodi se u saopštenju.

Oni su zbog toga odlučili da ne učestvuju na Skupštini, kako joj "ne bi dali legitimitet, potpuno svjesni da bi u slučaju suprotne odluke prekršili Zakon i bili zakonski sankcionisani".

"Sigurni smo da će i ova, kao i prethodna skupština biti nevažeća. Iskreno smo zabrinuti za budućnost džudo sporta u Crnoj Gori jer znamo da već dugo rukovodstvo Džudo saveza pravi ogromne probleme najvišim državnim organima i institucijama odbijavši da poštuje Zakone i njihove preporuke", navodi se u saopštenju.

Bonus video: