Delić: Da iskoristimo prvu meč loptu

Debitant u odbojkaškoj reprezentaciji Crne Gore za “Vijesti” uoči sjutrašnjeg gostovanja Slovačkoj, u kvalifikacijama za EP
377 pregleda 0 komentar(a)
Jovan Delić u dresu Jedinstva, Foto: FLORIAN MORI
Jovan Delić u dresu Jedinstva, Foto: FLORIAN MORI

Jovanu Deliću su 2017. i 2018. godina donijele dvije duple krune sa Jedinstvom, a onda i titule najboljeg odbojkaša u Crnoj Gori (u domaćem prvenstvu). Pretprošle godine je bio i najbolji sportista Bijelog Polja...

Početak 2019. godine će korektor Budve (u koju je stigao ljetos) pamtiti po tome što će prvi put u karijeru biti među odabranim igračima u seniorskoj reprezentaciji Crne Gore.

Selektor Veljko Bašić je uvrstio 25-godišnjeg korektora među 12 igrača koji će se u subotu suprotstaviti Slovačkoj, u pretposljednjem kolu kvalifikacija za Evropsko prvenstvo...

"Vrlo je lijep osjećaj, zadovoljan sam što sam se izborio za mjesto među 12. To je nagrada za sav dosadašnji rad i trud. Nadam se da će tako biti i ubuduće", kaže Delić za „Vijesti“, koji je prošao sve mlađe crnogorske selekcije.

"Klupski uspjesi, dvije duple krune, dosta su doprinijeli ovom pozivu. To je neko prepoznao, a ovo je za mene samo dodatni podstrek da nastavim da vrijedno radim, da se trudim i u reprezentaciji", dodao je Delić, koji je karijeru počeo u Budućnosti, a prije Budve i Jedinstva je igrao i za Đerdap (u dva navrata), Novi Sad i Novi Pazar.

Dva kola prije kraja kvalifikacija, crnogorski odbojkaši su prvi na tabeli grupe C, sa tri pobjede i porazom, sa bodom više od drugoplasirane Slovačke (isto ima skor 3-1), iza koje su Moldavija (2-2) i Island (0-4). U posljednja dva meča potrebna im je jedna pobjeda da bi prvi put u istoriji naše odbojke izborili plasman na veliko takmičenje, bilo kao prvoplasirana ili jedna od pet najboljih drugoplasiranih selekcija...

"Imamo šansu da pobijedimo Slovačku, iako će biti teško, jer oni imaju prednost domaćeg terena. Još uvijek nijesmo gledali video, ali ih poznajemo, dobili smo ih 3:0 na našem terenu. Znamo im kvalitete i mane", ističe Delić.

To što imaju šansu za popravni na svom terenu, u slučaju poraza u sjutrašnjem meču, nije adut na koji računaju „crveni“.

"Slovačka je naša prva meč lopta, cilj je da probamo odmah u subotu da završimo posao i izborimo vizu za toliko čekamo Evropsko prvenstvo. Istina, ako izgubimo od Slovačke, ostaje i druga šansa kod kuće, protiv Moldavije, gdje smo favoriti, ali ćemo tada imati i veći pritisak u odnosu na meč sa Slovacima", zaključio je Delić.

Bonus video: