Maksimalan poraz u Zaporožju, naše odbojkašice bez šansi da odu na EP

244 pregleda 0 komentar(a)
Sa meča Crna Gora - Ukrajina u Baru
Sa meča Crna Gora - Ukrajina u Baru
Ažurirano: 05.01.2019. 17:41h

Šanse da se domognu Evropskog prvenstva bile su u domen teorije, a meč u Zaporožju je stavio tačku na ionako tanku nadu

Odbojkašice Crne Gore poražene su u Ukrajini 3:0 i kolo prije kraja kvalifikacija izgubile su sve šanse da se domognu drugog mjesta u grupi C koje, kao i prvo (osigurala ga je Grčka), vodi na šampionat Starog kontinenta.

Kao i u Baru, Ukrajina je ponovo maksimalnim rezultatom bila bolja od naše selekcije, koja je, u podmlađenom sastavu, pružila dobar otpor u svakom setu, ali nije uspjela da osvoji barem set.

Ukrajina je, tako, osigurala drugo mjesto, bez obzira na rezultate u posljednjem kolu, jer Crnoj Gori ne bi pomogla ni maksimalna pobjeda u Budvi protiv Grčke, kao ni neočekivan poraz Ukrajine od autsajdera Norveške.

Osim dva poraza od Ukrajine, Crna Gora je u dosadašnjim kvalifikacijama jednom poražena i od Grčke u gostima, a dva puta je bila bolja od Norveške, pa će kvalifikacije završiti na trećem mjestu.

Ukrajina - Crna Gora 3:0 (25:22, 25:21, 25:21)

Zaporožje - Hala sportova za mlade. Gledalaca: 1.150. Sudije: Momirov (Bugarska) i Stevanović (Srbija). Poeni iz napada: Ukrajina 42, Crna Gora 36. Poeni iz bloka: Ukrajina 11, Crna Gora 8. Poeni iz servisa: Ukrajina 8, Crna Gora 7. Greške: Ukrajina 13, Crna Gora 14. Ukrajina: Politanska 6, Denisova, Njemceva (libero 1), Dorsman 2, Krajduba 13, Gerasimova 6, Karasova (libero 2), Osačuk, Drozd, Kodola 14, Velikokon, Užva, Tkačenko, Rihljuk 20. Crna Gora: Bokan 18, Otašević 4, Perović 19, Cenović (libero), Tvrdišić, Vuković, Šušić 2, Burzanović 3, Pejović, Rakočević, Budrak, Đurović 5.

Bonus video: