Binoto novi direktor Ferarija u Formuli 1

Smjena na odgovornoj funkciji u italijanskoj ekipi dolazi nakon što Ferari prošle sezone nije uspio da osvoji nijednu titulu u Formuli 1
160 pregleda 0 komentar(a)
Binoto, Foto: Twitter
Binoto, Foto: Twitter

Novi direktor Ferarija u Formuli 1 biće dosadašnji tehnički direktor te ekipe Matija Binoto, prenijeli su danas italijanski mediji.

Kako je prenijela Gazeta delo Sport, Binoto će zamijeniti Mauricija Arivabenea, a Ferari bi do kraja dana mogao da ozvaniči tu odluku.

Smjena na odgovornoj funkciji u italijanskoj ekipi dolazi nakon što Ferari prošle sezone nije uspio da osvoji nijednu titulu u Formuli 1. Mercedes je dominirao, Luis Hamilton je osvojio petu šampionsku titulu u konkurenciji vozača, a njegova ekipa petu uzastopnu titulu u konkurenciji konstruktora.

Ferari je prošle sezone ostvario šest pobjeda u 21 trci, a borbu za titulu izgubio je zahvaljujući lošim rezultatima u drugom dijelu sezone, uprkos tome što je u više navrata tokom šampionata imao najbrže vozilo.

Mediji navode da se od oktobra 2017. godine pričalo o odlasku Arivabenea, a pritisak na njega pojačan je poslije brojnih grešaka cijele ekipe u prošloj sezoni.

Binoto je bio tehnički direktor Ferarija od 2016. godine, kada je zamijenio Džejmsa Alisona. Nije poznato ko će ga zamijeniti na dosadašnjoj funkciji.

Za Ferari će u predstojećoj sezoni voziti četvorostruki svjetski prvak Sebastijan Fetel i Šarl Lekler, koji je zamijenio Kimija Raikonena.

Raikonen je 2007. godine osvojio titulu i posljednji je vozač Ferarija koji je bio šampion Formule 1.

Bonus video: