Na oproštaju žele makar da namuče favorita

Odbojkašice Crne Gore danas (17 časova) u Budvi protiv selekcije Grčke završavaju kvalifikacije za EP
412 pregleda 0 komentar(a)
Odbojkašice Crne Gore
Odbojkašice Crne Gore

Današnjom utakmicom u Budvi protiv Grčke (17 časova, ulaz slobodan), za odbojkašice Crne Gore se završava još jedan neuspješan ciklus kvalifikacija za Evropsko prvenstvo.

Kolo prije kraja, Crna Gora je treća u grupi C, sa dvije pobjede i tri poraza i bez šansi da se domogne vize za šampionat Starog kontinenta, a kvalifikacija će završiti protiv selekcije koja je upisala svih pet maksimalnih pobjeda...

"Očekuje nas još jedna teška utakmica, protiv najkvalitetnije ekipe u grupi, Grčke, koja do sada nije izgubila nijedan set. Probaćemo da odigramo još jednu dobru utakmicu, kao protiv Ukrajine, i da pružimo dobar otpor favorizovanoj ekipi Grčke - rekao je selektor Crne Gore Nikola Masoničić.

Uoči starta ovih kvalifikacija sada već bivši selektor Dragan Nešić zračio je neočekivanim optimizmom, imajuću u vidu istorijat kvalifikacija naših dama koje nikada nijesu bile ni blizu plasmana na veliko takmičenje.

"Nema šta da se lažemo i pričamo neke bajke i sebe da čuvamo, jer se nismo skupili sebe da čuvamo, već smo se skupili da prođemo na Evropsko prvenstvo", kazao je sredinom avgusta prošle godine Nešić, uoči prvog meča kvalifikacija, protiv Grčke.

Vrlo brzo će se pokazati da je optimizam Nešića bio bez pokrića, naša selekcija je u prva dva kola doživjela maksimalne poraze od Grčke u gostima i Ukrajine kod kuće, i već tada je bilo jasno da od plasmana na EP nema ništa.

Dvije pobjede protiv slabašne Norveške su održale samo teoretske šanse da se „crvene“ mogu domoći vize za EP, ali i zbog dva poraza Ukrajine protiv Grčke. Nakon četiri kola je odlučeno da se sa Nešićem prekine dalja saradnja, a mladom treneru Galeba, Masoničiću je omogućemo da na klupi reprezentacije završi kvalifikacije, i proba neke mlađe snage, što je urađeno prethodnom meču u Zaporožju protiv Ukrajine. Slično će biti i danas protiv Grčke.

"Grčka je najbolja ekipa u našoj grupi, te je favorit u ovom meču. Mi ćemo se potruditi da pružimo što bolju igru i zato pozivam navijače da dođu i podrže nas", rekla je Melisa Cenović, libero naše reprezentacije.

Masoničić je odlučio da na ovom meču u sastavu budu tehničari Marija Šušić, Tijana Tvrdišić, primači servisa Tatjana Bokan, Milena Burzanović, Katarina Budrak, Anja Pejović, korektori Nikoleta Perović, Dijana Vuković, srednji blokeri Ana Otašević, Saška Đurović, Teodora Rakočević, te libera Melisa Cenović i Katarina Ćaćić.

Bonus video: