PREDSJEDNIK OSCG NAKON ISTORIJSKOG USPJEHA

Pajković: Ova generacija momaka je zaslužila plasman na Evropsko prvenstvo

481 pregleda 1 komentar(a)
Cvetko Pajković
Cvetko Pajković
Ažurirano: 09.01.2019. 23:49h

Predsjednik Odbojkaškog saveza Crne Gore Cvetko Pajković nakon pobjede protiv Moldavije kojom je naša reprezentacija izborila prvi plasman na Evropsko prvenstvo, kazao je da je Budva ponovo bila srećna, kao 2014. godine kada je osvojena Evropska liga

“Sada pišemo istoriju crnogorske odbojke, ovo je prvi plasman na Evropsko prvenstvo. Veoma smo zadovoljni, srećni. Ova generacija momaka je to zaslužila, a s obzirom na kvalitet i broj država koje igraju, ovo je za nas ravno osvajanju medalje na EP”, rekao je Pajković.

Pajković je istakao da su “momci kroz Evroligu, Svetsku ligu i ove kvalifikacije stekli i zrelost i samopouzdanje”.

“Vidjeli su da vrijede, a sa Bašićem smo stvarno skockali sve. Mislim da je ovo izuzetno kvalitetna generacija, da zaslužuje ovaj plasman na Evropsko prvenstvo”, dodao je Pajković.

“I večeras smo pokazali izuzetan kvalitet, iako je bilo dosta grča, veliko opterećenje, velika želja. Svi smo bili svjesni koliko je EP blizu, i samo je falilo da se momci opuste. A imaće još puno toga da prikažu”, kazao je prvi čovjek OSCG.

Odbojka je, tako, opravdala to što je u kategorizaciji sportova Crnogorskog olimpijskog komiteta u prvoj kategoriji, zajedno sa vaterpolom, rukometom, košarkom, fudbalom i džudom.

“Sasvim zasluženo smo u prvoj kategoriji, i po kvalitetu, a imajući u vidu konkurenciju u Evropi. Osim plasmanom na EP smo to i opravdali. Ulog je bio veliki i nadam se da će biti još lijepih vijesti iz Odbojkaškog saveza”.

Kako kaže, još nije napravljen plan priprema za EP, jer je fokus bio na utakmici sa Moldavijom.

“Sada je plan da ovo proslavimo, da se radujemo. A već 19. januara u Budvi nas očekuje Kongres Balkanske odbojkaške asocijacije, a poslije toga su Igre malih zemalja, takođe u Budvi. Tu očekujemo da odbranimo, odnosno osvojimo zlatnu medalju, a onda ćemo da se spremamo za Evropsko prvenstvo”, zaključio je Pajković.