Real na kultnom stadionu: Senator Ramos protiv Ajaksovog vrtića

Za Real je amsterdamska "Arena" kultno mjesto - 1998. na ovom stadionu Peđa Mijatović je postigao gol za pobjedu nad Juventusom 1:0 i donio titulu "kraljevskom klubu" poslije 32 godine
664 pregleda 0 komentar(a)
Serhio Ramos, Foto: Reuters
Serhio Ramos, Foto: Reuters
Ažurirano: 13.02.2019. 12:39h

Real Madrid je apsolutni favorit protiv Ajaksa u dvomeču osmine finala Lige šampiona, a prvi duel španskog i holandskog giganta, večeras u Amsterdamu u 21 sat, proteći će u znaku Serhija Ramosa.

Defanzivac koji je stigao u Real davne 2005. godine, za tada impozantnih 27 miliona eura - odigraće 600. utakmicu u dresu “merengesa”.

Za sve ove godine, Ramos je sa Realom osvojio 20 trofeja, među kojima i četiri Lige šampiona - tri u posljednje tri godine. Sve to ga čini jednim od najvećih igrača u istoriji velikana iz Madrida, ali i španskog fudbala uopšte.

- On je naš kapiten i istinski lider. Sve to radi na fantastičan način, a svi znamo da nije lako biti kapiten Reala - rekao je trener Reala Santjago Solari.

Ako večeras zaigra na areni “Johan Krojf”, kao što se i očekuje, Ramos će 600. utakmicom doći na samo jedan meč manje od Fernanda Jera i Paka Genta, koji su u bijelom dresu na terenu bili po 601 put. Daleko ispred su Raul Gonsales (741), Iker Kasiljas (725), Manolo Sančis (710) i Karlos Alonso Gonsalespoznatiji kao Santiljana (645).

Večerašnji meč biće njegov 119. u Ligi šampiona, u kojoj je do sada bio strijelac 11 puta.

- Ne postoji bolji osjećaj nego kada pišete istoriju tako velikog kluba kakav je Real - rekao je nedavno Ramos, koji je u dresu Reala dao 84 gola.

Real nije izgubio od početka januara, pa su mu šanse da eliminiše Ajaks naglo porasle u odnosu na period kada je obavljen žrijeb.

- Ajaks je kultni klub, baš kao i Real. Ima mnogo istorije u ovim utakmicama, ali ne bježimo od uloge favorita - istakao je Solari.

Real je favorit i zato što je slavio u posljednjih šest međusobnih duela protiv “kopljanika”.

- Ovo je veliki izazov za nas, trenutno najveći mogući. Nekada timovi kao što je Real izvuku najbolje od tima, a mislim da u Amsterdamu možemo da pobijedimo svakog - optimista je trener Ajaksa Erik ten Hag.

Za Real je amsterdamska "Arena" kultno mjesto - 1998. na ovom stadionu Peđa Mijatović je postigao gol za pobjedu nad Juventusom 1:0 i donio titulu "kraljevskom klubu" poslije 32 godine.

Spektakl bi mogao da bude viđen u Londonu, u okršaju Totenhema i Borusije iz Dortmunda. Ipak, pitanje je koliko mogu Sparsi na najvećoj sceni bez povrijeđenih Harija Kejna i Delea Alija. Otpao je i lijevi bek Ben Dejvis, pod znakom pitanja je i Dani Rouz...

- Stiže nam lider Bundeslige, tim koji uvijek igra isto - na pobjedu. Svaki protivnik od nas ima veliki respekt, ali ne vidim tim u Evropi koji ne možemo da pobijedimo - poručio je menadžer Totenhema Maurisio Poketino.

Bonus video: