Jovanovićeva i Dulović nastavili sjajan niz medaljama u Alborgu

Milena Jovanović uz srebro sa EP u Alborgu ima i bronzu sa SP na Tenerifama, Dulović nakon srebra sa EP u Sofiji sada ima i bronzu
184 pregleda 0 komentar(a)
Karate savez Crne Gore
Karate savez Crne Gore
Ažurirano: 13.02.2019. 16:05h

Srebrom juniorke Milene Jovanović i bronzom mlađeg seniora Nenada Dulovića, crnogorska karate selekcija je na Evropskom prvenstvu za kadete, juniore i mlađe seniore u Alborgu nastavila niz osvajanja medalja u tim uzrastima do sticanja nezavisnosti.

Jovanović je u finalu teške kategorije izgubila od Ruskinje Valerije Golubjeve.

"Imala sam pet jakih mečeva, u za mene, tek drugom takmičenju u juniorskoj konkurenciji. Srećna sam što sam odlično počela ovu sezonu, i još bolje ću se pripremiti za oktobarsko Svjetsko prvenstvo u Čileu ove godine", kazala je Jovanović, koja je u kadetima na SP na Tenerifama bila bronzana.

I Duloviću je medalja u Alborgu druga, pošto je bio srebrni u Sofiji u mlađim seniorima 2017. On je u Alborgu izgubio meč trećeg kola od zlatnog Grka Stefanosa-Kristosa Ksenosa (2:1), kojem je pružio najjači otpor u kategoriji do 60 kilograma.

- Pet dobrih mečeva u Alborgu značiče mi u nastavku sezone. Nadao sam se zlatu, mislio sam da sam dovoljno trenirao i bio spreman za nju. Desio se taj poraz, ali se nadam medalji i na seniorskom prvenstvu Evrope, što bi me kvalifikovalo za 2. Evropske igre - rekao je Dulović.

Selektor Radoslav Vukićević bio je zadovoljan rezultatima, pošto je i kadetkinja Milica Jeknić izgubila borbu za ulazak u finale, a onda i meč za bronzu

"Medalje su više nego zaslužene, ali bih naglasio i nastup Milice Jeknić, kojoj je falilo malo sreće... Svi su dali maksimum i moram biti zadovoljan učinkom i podatkom da smo ponovili uspjeh sa prethodnog prvenstva". kazao je Vukićević.

Predsjenik Saveza Ivan Krstajić je naglasio da su norme za OI u Tokiju prioretitet i da imamo četvoro karatista u top 20 na WKF listama.

Konferenciji za novinare prisustvovao je i sekretar Veljko Brnović, koji je istakao da se Savez sprema za uspješan nastup na Svjetskom prvenstvu za seniore u Gvadalahari krajem marta, te 2. Evropske igre u Minsku.

Bonus video: