O Saliven u četvrtfinalu Mastersa u Londonu

247 pregleda 0 komentar(a)
Sedmostruki šampion svijeta: Roni O Saliven
Sedmostruki šampion svijeta: Roni O Saliven
Ažurirano: 14.01.2019. 20:29h

Sedmostruki svjetski šampion u snukeru, Roni O Saliven, savladao je Stjuarta Bingama rezultatom 6:2 u frejmovima i tako se plasirao u četvrtfinale Mastersa u Londonu, gdje će igrati protiv Rajana Deja, koji je eliminisao Džona Higinsa sa 6:5 u frejmovima.

Bingam je prvi poveo, ali je O Saliven uzvratio brejkovima od 96, 134, 111 i 60 poena i osvojio pet uzastopnih frejmova, da bi nakon jednog prepuštenog trijumfovao u osmom.

Za "Raketu" je ovo bio prvi meč od osvajanja rekordne sedme titule Šampionata Velike Britanije u Jorku 9. decembra, a ujedno 19. na turnirima "Velike trojke" (Triple Crown), koja uz pomenuti turnir obuhvata Svjetsko prvenstvo i Masterse.

O Saliven je stigao do 988. trocifrenog brejka u karijeri i nedostaje mu svega 12 da postane prvi igrač u istoriji sa 1000 ostvarenih.

- Pokušao sam da odigram profesionalno i disciplinovano. Mogu da igram još narednih 10 godina ali postajem umoran već sada. Imao sam nesanicu sedam godina i ponekad to ima uticaja, osjećao sam se stvarno umorno. - kazao je nakon meča 43-godišnji O Saliven.

Bonus video: