Skandal u Južnoj Koreji: Klizačice optužile trenere za silovanje

Pored klizačica, sportistkinje koje se bave džudoom, rvanjem i tekvondom optužile su svoje trenere za seksualno zlostavljanje
527 pregleda 0 komentar(a)
Južnokorejske klizačice, Foto: Reuters
Južnokorejske klizačice, Foto: Reuters

Više južnokorejskih sportistkinja optužilo je svoje trenere za seksualno zlostavljanje, nakon što je dvostruka olimpijska šampionka u klizanju Šim Suk-hi izjavila da ju je trener silovao.

Grupa "Solidarnost za mlade klizačice" održala je danas konferenciju za novinare u parlamentu Južne Koreje i tom prilikom je saopšteno da je još pet klizačica iznijelo iste optužbe, ali nisu otkrili njihova imena.

Južnokorejska poslanica Son Hje-von je na toj konferenciji kazala je da je jedna od navodnih žrtava izjavila da ju je trener u više navrata zlostavljao dok je kao tinejdžerka trenirala na Nacionalnom sportskom univerzitetu.

Ona je, takođe, zatražila istragu protiv bivšeg trenera nacionalnog tima Džeona Mjenga-gjua, ali i pozvala predsjednika i ostale čelnike Olimpijskog komiteta da podnesu ostavke jer, kako je navela, nisu uspjeli da zaštite sportiste.

Pored klizačica, sportistkinje koje se bave džudoom, rvanjem i tekvondom optužile su svoje trenere za seksualno zlostavljanje, a iste optužbe iznijele su i olimpijske vicešampionke u karlingu.

Bonus video: