DARKO PEŠIĆ RAZOČARAN

Najbolji crnogorski atletičar objavio da završava karijeru: Od saveza sam dobijao mrvice i nepoštovanje

Iako je trenirao i takmičio se sa najboljim svjetskim desetobojcima, nikada se, kaže, nije osjećao kao profesionalac i šampion
7867 pregleda 6 komentar(a)
Darko Pešić
Darko Pešić
Ažurirano: 20.02.2019. 09:16h

Najbolji crnogorski atletičar, Darko Pešić, član AK Lovćen, saopštio je večeras za Radio Cetinje da će okončati karijeru.

Razlog napuštanja atletike je, kako kaže, loš tretman Atletskog saveza Crne Gore.

"Od saveza sam mogao da dobijem samo mrvice, nepoštovanje i nerazumijevanje. To je na Balkanskom prvenstvu dokazao generalni sekretar saveza Milan Madžgalj koji me uvrijedio do groba. Razlog napuštanja kraljice sportova, jeste to što sam za posljednjih 10 godina od kako se takmičim na najvećim mogućim takmičenjima tretiran ispod onoga što sam zaslužio, sputavanjima i držanja na tankoj žici", kazao je Pešić.

Iako je trenirao i takmičio se sa najboljim svjetskim desetobojcima, nikada se, kaže, nije osjećao kao profesionalac i šampion.

"Svih tih godina trpio sam ja, kao moja familija, moji prijatelji i treneri sa kojima sam sarađivao. Živio sam u svim tim državama i sarađivao sa najboljim trenerima i kao čovjeku koji se lako prilagođava, plan i program mi se 'lijepio', ali problem je što sam svuda preživljavao, i umjesto da se osjećam kao profesionalac, ja sam se osjećao kao amater koji ima rezultate profesionalaca", naglasio je Pešić.

Želio je, ističe, da ide na Olimpijske igre.

"Olimpijske igre su ostale samo san, koji je već bio srušen 2016. godine kada sam bio na spisku, a preko medija sam saznao da treba da nastavim da sanjam. Razlozi nepoznati ili poznati", kazao je Pešić, trostruki prvak Balkana i šesti sa Evropskog dvoranskog prvenstva.

Ne razmišlja da nastupa za drugu državu...

"O tome nema ni govora. Ja sam rođen u Crnoj Gori i za nju sam nastupao patriotski, onako kako samo sportisti znaju, dok za druge koji iz priloženog stanja u crnogorskom sportru riječ patriotizam koriste ,,moćni” ljudi kako bi upravljali kvalitetnim ,,nemoćnim” ljudima", rekao je on.

"Ne znam što ću dalje. Vodiću računa o svom zdravlju, i početi nešto da radim što me ispunjava, ali ne u sportu. Ovakav sport ne zaslužuje sportistu koji ima tako loš tretman od strane matičnog saveza", zaključio je 26-godišnji Pešić.