ODLUKA U KORIST MINISTARSTVA

Upravni sud odbio zahtjev Džudo saveza, odluka o brisanju iz registra ostala na snazi

Ministarstvo sporta i mladih je 8. februara donijelo odluku da se Džudo savez izbriše iz Registra sportskih organizacija, jer nije uskladio rad organizacije i opšte akte sa Zakonom o sportu
901 pregleda 2 komentar(a)
Upravni sud odbio tužbu DŽSCG, Foto: Anto Baković
Upravni sud odbio tužbu DŽSCG, Foto: Anto Baković

Upravni sud Crne Gore odbio je 21. februara zahtjev Džudo saveza Crne Gore da se odloži izvršenje odluke Ministarstva sporta i mladih o brisanju tog saveza.

U odluci objavljenoj na stranici Suda, vijeće sudija Muzafera Hadžajlića, kao predsjednika vijeća, Snežane Vukčević i Svetlane Budisavljević, kao članova vijeća, navelo je da je zahtjev DŽSCG nedozvoljen.

“U podnijetoj tužbi kojom je traženo odlaganje izvršenja, nijesu dati razlozi zbog kojih se odlaganje izvršenja rješenja traži. Nije navedeno da li je po predlogu za odlaganje izvršenja, koji je priložen uz tužbu, riješeno i kakva bi to nenadoknadiva šteta nastala ukoliko do odlaganja ne bi došlo, zbog čega nijesu ispunjene procesne pretpostvake za postupanje po predmetnom zahtjevu.” stoji u obrazloženju.

Ministarstvo sporta i mladih je 8. februara donijelo odluku da se Džudo savez izbriše iz Registra sportskih organizacija, jer nije uskladio rad organizacije i opšte akte sa Zakonom o sportu.