Ćulafić do kraja sezone u Švajcarskoj

469 pregleda 0 komentar(a)
Miloš Ćulafić
Miloš Ćulafić
Ažurirano: 25.02.2019. 16:52h

Miloš Ćulafić je namjerno propustio prvi dio sezone, proveo ga je u Baru, čekajući prinovu u porodici (krajem prošle godine je prvi put postao otac, dobio je kćerku Mariju).

U januaru je sa reprezentacijom izborio istorijski plasman na Evropsko prvenstvo, a sada je došao red i da korektor naše odbojkaške reprezentacije sezonu završi na terenu, kako bi u nogama i rukama imao potreban ritam utakmica za start priprema za EP.

Zato je prihvatio poziv iz Švajcarske, pa će do kraja sezone igrati u Šenenverdu, trenutno drugoplasiranom timu u ligi, koji do sada nije osvajao trofeje...

"Bilo je ponuda tokom sezone, ali mi je izgovor stalno bio da će biti nešto bolje. Iskreno, s obzirom na okolnosti, nije mi se išlo od kuće. Sve vrijeme sam trenirao sa Budvom, i poslije akcije reprezentacije, ali sam se sada uželio terena", kaže Ćulafić za „Vijesti“.

Pošto su prelazni rokovi u Evropi, manje-više, završeni krajem januara, izbor je bio sužen.

"Šenenverdu se povrijedio korektor (Španac Rokamora), pa je stigao poziv, koji sam vrlo rado prihvatio. Trenutno su drugi u prvenstvu, a „pucaju“ na prvo mjesto. Ostala su još tri kola regularnog dijela, onda ide plej-of, i sa mnom žele da probaju da se prvi put domognu titule. Razgovarao sam sa trenerom, shvatio sam da bi to mogla da bude lijepa priča. Švajcarska liga, istina, nije u vrhu evropskih liga, ali me privuklo to što je klubu cilj osvajanje lige, žele makar da igraju finale plej-ofa. To je uvijek izazov, a ja ih volim. Par ekipa iz vrha su dobrog kvaliteta, ulažu i imaju dosta stranaca u ekipi. Biće dosta izjednačena borba što se plej-of sve više bude bližio finalu", zaključio je Ćulafić.

Prije Švajcarske, bivši odbojkaš Budućnosti i Budvanske rivijere je igrao u Francuskoj, Argentini, Južnoj Koreji (u dva navrata), Rusiji, Kataru, Ukrajini, Turskoj, Iranu i Italiji.

Bonus video: