Predomislio se: Pešić će ipak braniti boje Crne Gore

Najbolji crnogorski atletičar, Darko Pešić, član AK Lovćen, saopštio je prije nedjelju dana da će okončati karijeru, a kao razlog napuštanja atletike je tada naveo loš tretman Atletskog saveza Crne Gore
8524 pregleda 9 komentar(a)
Janović i Pešić, Foto: Ministarstvo sporta
Janović i Pešić, Foto: Ministarstvo sporta

Ministar sporta i mladih, Nikola Janović sastao se danas sa predstavnicima Atletskog saveza i crnogorskim atletičarem Darkom Pešićem, na kome je član AK Lovćen najavio da će nastaviti da nastupa za reprezentaciju Crne Gore.

Kako je saopšteno iz Ministarstva, Janović je, u kontekstu dalje reprezentativne karijere Pešića, istakao da je za Crnu Goru jako značajno sačuvati svaki sportski potencijal koji je, "kada je crnogorska atletika u pitanju, iz male baze stvorio velike rezultate po kojima je naša država prepoznata u svijetu".

"Predstavnici Atletskog saveza su ukazali i na dosadašnju punu posvećenost programima i stipendijama naših reprezentativaca ali i pokazali otvorenost da daljom saradnjom sa Ministarstvom sporta i mladih isti budu i unaprijeđeni", navodi se u saopštenju.

Kako se dodaje Pešić se zahvalio ministru Janoviću i kolegama iz Atletskog saveza što su potvrdili da su svjesni značaja njegovog učešća za reprezentaciju i izjavio da će nastaviti da brani boje svoje države na najprestižnijim međunarodnim atletskim takmičenjima.

Najbolji crnogorski atletičar, Darko Pešić, član AK Lovćen, saopštio je prije nedjelju dana da će okončati karijeru, a kao razlog napuštanja atletike je tada naveo loš tretman Atletskog saveza Crne Gore.

Bonus video: