Sin legende na stazi: Filip Kunčer nastavlja porodičnu tradiciju

Filip ima 19 godina, sin je jednog od najboljih automobilista Crne Gore, pa i velike Jugoslavije, svih vremena, unuk jednog od utemeljivača auto-moto sporta na našim prostorima, a i njegova majka se ne samo bavila, već i pobjeđivala i osvajala trofeje u ovom “klasično muškom” sportu
3522 pregleda 5 komentar(a)
Filip Kunčer
Filip Kunčer

Geni su čudo, u sportu posebno.

Kada neko odraste u sportskom ambijentu i porodici, kada mu se, htio ne htio prenesu ljubav i strast, skoro da je i logično da se tradicija nastavi.

Filip ima 19 godina, sin je jednog od najboljih automobilista Crne Gore, pa i velike Jugoslavije, svih vremena, unuk jednog od utemeljivača auto-moto sporta na našim prostorima, a i njegova majka se ne samo bavila, već i pobjeđivala i osvajala trofeje u ovom “klasično muškom” sportu.

Njegovo prezime sve otkriva - Filip Kunčer je Franjov iSvetlanin sin, Ervinov unuk i budući automobilista. Najmlađi član “dinastije” debitovaće ove sezone kao član Podgorica rejsing tima, na trci Podi - Herceg Novi sredinom maja u klasi do 1.150 kubika.

- Nisam planirao, ni dugo razmišljao, ali jednostavno - kao da je moralo da bude ovako. Volim ovaj sport, geni su to, ne mogu da ‘pobjegnem’ od njih” - kaže Filip Kunčer.

Prvi trkački automobil Filipovog oca Franja Kunčera

- Javio mi se u posljednje vrijeme osjećaj i želja da krenem ovim putem, pa da vidimo dokle ću stići.

Njegov otac Franjo, legenda automobilizma, preminuo je prije skoro četiri godine, a ostavio Filipu ljubav prema brzini, avanturi...

- Znam da bi podržao moju odluku i da bi bio uz mene - ističe Filip Kunčer.

Poznato prezime nosi i veliki teret...

- Znam ko mi je bio otac i šta njegovo ime znači na ovim prostorima. Nemam ambicije da jurim njegove rezultate, bilo bi i veoma teško dostići ih. Želim da uživam i da radim ono što volim, da uđem u taj svijet i da vidim šta mogu - kaže Filip.

Njegov prvi automobil je u pripremi, krajem aprila trebalo bi da dođe u Crnu Goru i da Filip “osjeti” staze na kojima će se takmičiti.

- Poznate su mi, sa ocem sam često bio na njima, a imam i dosta prijatelja koji su u automobilizmu i koji mi i pomažu da krenem ovim putem - kazao je Filip Kunčer.

Bonus video: