Vasilisa Bujić i Nemanja Vranješ najbolji sportisti Bara u 2018.

1205 pregleda 0 komentar(a)
Najbolji sportisti Bara
Najbolji sportisti Bara

Članica karate kluba Bar Vasilisa Bujić u ženskoj i Nemanja Vranješ, košarkaš Mornara, u muškoj konkurenicji, najbolji su sportisti Bara u 2018. godini.

Njima su danas u velikoj sali SO Bar uručene nagrade od strane predsjednika Opštine Dušana Raičevića i potpredsjednice Opštine Bar Tanje Spičanović.

Između ostalog, Vasilisa Bujić je prošle godine bila državni šampion u borbama za seniorke +68 kg, bila je treća na Balkanskom prvenstvu u borbama za mlađe seniorke +62 kg. Na Evropskom prvenstvu u borbama za seniorke u Sofiji bila je peta, dok je prva mjesta osvojila na Prvenstvu Evrope malih zemalja u borbama za seniorke +68kg (pojedinačno), te u borbama ekipno za seniorke.

Nemanja Vranješ je član šampionske generacije KK Mornar koja je po prvi put u istoriji kluba osvojila titulu prvaka Crne Gore. Uz to sa ekipom Mornara bio je finalista Kupa Crne Gore, polufinalista ABA lige, te standardni član seniorske reprezentacije Crne Gore koja je nedavno izborila istorijski plasman na Svjetskom prvenstvu u Kini.

“Da je ova nagrada otišla u ruke nekog od mojih saigrača ne bi bilo nezasluženo. Doživljavam je kao priznanje za tim, za klub i ponosan sam što sam član ovog kolektiva”, rekao je Vranješ.

Za najboljeg trenera u prošloj godini proglašen je Mihajlo Pavićević, šef struke Mornar, koji je u izboru KSCG proglašen za najboljeg trenera u 2018. godini.

Za sportskog radnika u 2018. godini,proglašen je Nenad Vujanović, predsjednik ŽOK Luka Bar i član Upravnog odbora Odbojkaškog saveza Crne Gore.

Sportska ekipa godine je košarkaški klub Mornar.

Dodijeljene su i dvije specijalne nagrade i jedno posebno priznanje. Specijalna nagrada otišla je u ruke odbojkaških predstavnika iz Bara. Jedno je pripalo liberu Luke Bar i odbojkaške reprezentacije Crne Gore Melisi Cenović, koja je u izboru OSCG proglašena za najbolju odbojkašicu u Crnoj Gori u 2018 godini, dok je sa Lukom Bar bila šampion Crne Gore.

Druga specijalna nagrada pripala je Nikoli Masoničiću, treneru ŽOK Galeb i aktuelni selektor seniorske selekcije Crne Gore, koji je prošle godine osvojio Kup Crne Gore, sa kadetskom reprezentacijom je kao selektor bio je prvi na prvenstvu Balkana 2018. godine.

Posebno priznanje od Komisije dobio je dugogodišnji sportski i fudbalski radnik iz Bara, Dino Karađuzović.

Komisija je izabrala i 12 perspektivnih sportista Bara, a laureati za ovu godinu su Tamara Vukoslavčević (ŽOK Luka Bar), Luka Bajraktarović (RK Mornar 7), Armin Kolar (FK Sloga), Vasilije Perišić (FK Hajduk), Balša Živanović (KK Mornar), Nevena Vukčević (ŽOK Galeb), Ognjen Vojvodić (AK Mornar), Jovana Milić (KK Bar), Ognjen Kuzmanović (JU JITSU klub Mornar), Anabela Mujović (AK Sanja), Dragan Đurašić (Kik boks klub Bar), Amir Papazi (AK Tempo).

Komisija je i u ovoj konkurenciji dodijelila specijalnu nagradu. Ona je pripala Eleni Stojanović članici JU JITSU klub Mornar, koja je u prošloj godini na Svjetskom prvenstvu u Atini osvojila treće mjesto, bila prvak Balkana, te višestruki prvak Crne Gore...

Bonus video: