Nikolina Koljević nova šampionka

Članica ŠK Crnogorac sa Cetinja je osvojila prvo mjesto na seniorskom pojedinačnom prvenstvu Crne Gore u Podgorici, u konkurenciji 17 šahistkinja, a na kraju je imala šest poena
859 pregleda 0 komentar(a)
Najbolja je Nikolina Koljević, Foto: ŠSCG
Najbolja je Nikolina Koljević, Foto: ŠSCG

Nikolina Koljević nova je šahovska prvakinja Crne Gore.

Članica ŠK Crnogorac sa Cetinja je osvojila prvo mjesto na seniorskom pojedinačnom prvenstvu Crne Gore u Podgorici, u konkurenciji 17 šahistkinja, a na kraju je imala šest poena.

Koljevićeva, inače stipendista Šahovskog saveza Crne Gore, izvanredno je odigrala posljednju partiju protiv Mateje Popović, bez ikakvog straha od rezultata, što joj je na kraju potpuno zasluženo donijelo pehar i zlatnu medalju.

Popovićeva je završila na četvrtom mjestu i nije izdržala teret posljednjeg kola i velike šanse da u slučaju pobjede postane šampionka sa samo 13 godina.

Drugo mjesto, sa pola poena manje od šampionke, zauzela je Kristina Bačić, koja je u posljednjem kolu pobijedila prošlogodišnji šampionku Tijanu Rakić.

Aleksandra Milović vodeća šahistkinja Crne Gore morala se zadovoljiti trećim mjestom, iako se od nje očekivalo više.

Milovićeva je u posljednjem kolu savladala Taru Ivanović. Iskusna Nina Delević bila je peta i sa njom se završava spisak nagrađenih takmičarki...

Bonus video: