REDOVNA SKUPŠTINA COK

Simonović apelovao da se brzo riješe problemi: Poražavajuće je što džudisti ne nastupaju pod zastavom svoje zemlje

Usvojen novi Statut COK
1500 pregleda 1 komentar(a)
Dušan Simonović
Dušan Simonović

Skupština Crnogorskog olimpijskog komiteta (COK) jednoglasno je danas usvojila novi Statut, koji je usklađen sa odredbama novog Zakona o sportu.

Predsjednik COK-a Dušan Simonović se zahvalio dosadašnjim potpredsjednicima Zorici Kovačević i Andriji Popoviću, kao i dosadašnjoj članici Izvršnog odbora Vesni Medenici, na izuzetnoj saradnji i pomoći u uspješnom vođenju ove organizacije, te poželio da saradnju nastave kroz radna tijela komisije i aktivnosti za čije obavljanje ne postoji zakonska smetnja.

Kazao je da je usvojeni dokument usklađen sa Zakonom o sportu, uz određenene korekcije i tehnička podešavanja.

„U nekim segmentima nastojaćemo da ga zadržimo kakav je bio, jer Statut mora biti usklađen i sa poveljom Međunarodnog olimpijskog komiteta. Nadam se da smo našli dobru mjeru da ispunimo zahtjeve i Ministarstva sporta i MOK-a”, kazao je Simonović nakon sjednice COK-a.

Simonović je ovom prilikom apelovao da se situacija u džudo savezu što prije riješi, kako džudisti ne bi trpjeli.

On je dodao da je COK finansirao odlazak potencijalnih olimpijaca, svojih stipendista, na jedan međunarodni turnir, kako bi bili u mogućnosti da prikupe bodove za odlazak na Olimpijske igre, jer time što ne nastupaju gube rejting.

Simonović je istakao da je nedopustivo i poražavajuće i to što naši džudisti ne nastupaju pod zastavom svoje zemlje, već to čine bez svoje himne i nacionalnih obilježja, zbog čega se ne ispunjava jedan od osnovnih principa u ostvarivanju javnog interesa kroz sport.

Skupštini je prisustvovalo 40 od ukupno 54 delegata.

Delegati su na početku sjednice minutom ćutanja odali poštu nedavno preminulom dugogodišnjem članu Izvršnog odbora i direktoru marketinga COK-a, Ranku Jovoviću.

Preporučujemo za Vas