Crnogorskim karatistima deset medalja

781 pregleda 0 komentar(a)
Muška karate reprezentacija
Muška karate reprezentacija

Seniorska karate reprezentacija Crne Gore u borbama nastup na međunarodnom turniru Ilidža open u Sarajevu završila je sa deset medalja - pet zlatnih, jednom srebrnom i četiri bronzane.

U revijalnom dijelu muška ekipa je pobijedila Bosnu i Hercegovinu 3:1, dok je u duel ženskih selekcija pripao Crnoj Gori 4:1.

Zlatne emdalje osvojili su Nenad Dulović (do 60), Nemanja Brašanac (do 75), Nikola Malović (do 84), Marina Raković (do 68), Jelena Maksimović (do 61).

Srebrna je bila Dragana Konjević (preko 68), dok su bronzane medalje osvojili Predrag Smolović (preko 84), Luka Ivanović (preko 84), Ksenija Rajović (preko 68) i Dijana Miljanić (do 61).

Selektor muške ekipe Slobodan Vlahović kazao je da je zadovoljan formom dvije sedmice pred Evropsko prvenstvo u Špniji.

“Zadovoljan sam formom takmičara. Slije pripreme od utorka do subote u Budvi. Radićemo na podizanju forme, kako bi što spremnije dočekali evropski šampionat”, kazao je Vlahović.

Selektor ženske ekipe Žarko Raković pohvalio je nastup takmičarki, navodeći da još ima prostora za napredak.

“Imamo još desetak dana da podignemo formu za Evropsko prvenstvo. Završne pripreme odradićemo u Budvi i daćemo sve od sebe da djevojke spremne dočekaju prvenstvo”, kazao je Raković.

Šampionat u španskog Gvadalahari na program je od 28. do 31. marta.

Bonus video: