Ko je dao bolju ponudu: Budvani dobili organizaciju Kupa jer su u kovertu stavili 11,26 eura više od Jedinstva

1255 pregleda 0 komentar(a)
OK Budva
OK Budva
Ažurirano: 22.03.2019. 15:34h

Konkurs za dodjelu organizacije Kupa Crne Gore u odbojci završen je danas, a nakon otvaranja koverti organizacija je pripala Odbojkaškom klubu Budva, kako je već saopšteno iz OSCG.

Pravo da organizuju finalne mečeve Kupa u obje konkurencije, Budvani su dobili zahvaljujući najboljoj finansijskoj ponudi, a „Vijesti“ saznaju da je ona bila za svega 11,26 eura bolja od drugorangirane ponude, koju je dostavilo Jedinstvo Franca, aktuelni dvostruki osvajač duple krune.

Pored svih propisanih tehničkih uslova organuzacije (dvorana, uslovi za TV prenos, takse za službena lica, ljekarska služba, prevoz i montiranje tarafleks podloge...), Budvani su, naime, ponudili Odbojkaškom savezu Crne Gore 4.011,26 eura, dok je ponuda Jedinstva iznosila 4.000.

Ponudu je dostavila i ŽOK Luka Bar, u iznosu od 1.500 eura, što je minimalna propisana suma za učestvovanje na konkursu.

Međutim, pored finansijske ponude OSCG, Jedinstvo je ponudilo i novčanu nagradu od po 200 eura za najbolju odbojkašicu, odnosno odbojkaša na finalnom meču, kao i puni dnevni pansion (doručak, ručak, večeras) za službena lica.

Ponuda Jedinstva je, dakle, ukupno bila bolja od one koju su dostavili Budvani, ali nije ako se gleda po propozicijama Konkursa, jer tačka 4. Konkursa propisuje da o organizatoru odlučuje najbolja finansijska ponuda Savezu, kao nagradni fond, dok se ostale ponude tretiraju drugačije...

"Osnov za dodjeljivanje tehničke organizacije finalnih utakmica Kupaa za seniorke i seniore za 2018/2019. godinu, ukoliko potencijalni tehnički organizator ispunjava sve uslove iz tačke 3 ovog Konkursa, je bolja finansijska ponuda koja se uplaćuje Odbojkaškom savezu Crne Gore, kao nagradni fond, od kojeg 50% dobija pobjednik KUP-a seniorki, a 50% pobjednik KUP-a seniora", navodi se u tački 4. Konkursa.

Budvani su obavezni da u roku od pet dana uplate kompletan iznos na žiro-račun OSCG.

Bonus video: