Antipropaganda odbojke ili nešto drugo: Volej star u tri seta u Budvi osvojio 23 poena, ali samo jedan svojom zaslugom!

5486 pregleda 0 komentar(a)
Ilustracija
Ilustracija
Ažurirano: 25.03.2019. 00:07h

U godini u kojoj će muška seniorska reprezentacija debitovati na velikom takmičenju, na Evropskom prvenstvu, crnogorska odbojka doživjela je šamar, koji baca sjenku na sezonu u kojoj se poslije dužeg vremena tri tima (Jedinstvo, Budva, Budućnost) bore za trofej.

Naime, na večerašnjem meču u Budvi, u prvom duelu polufinala plej-ofa muške lige, između Budve i Volej stara viđeno je nešto što je, u najmanju ruku, čudno i neuobičajeno.

Iako je trener domaćih Vladimir Vasović odmarao petoricu startera (Jovan Delić, Šun Imamura, Dejan Jocić, Ivan Urtado, Darko Angelovski), Budva je opravdala ulogu favorita i slavila 3:0, za nepunih 40 minuta efektivne igre. I tu nema ništa čudno, s obzirom na razliku u kvalitetu i odnosa fizičke spremnosti dva tima.

Nikšićani su na ovom meču osvojili ukupno 23 poena u tri seta (25:12, 25:7, 25:4), manje poena nego Budva u jednom setu. Ni to nije novost u odbojkaškim utakmicama, dešavalo se i ranije.

Ono što je nevjerovatno, a posebno kada je u pitanju polufinale plej-ofa, jeste činjenica da su gosti 22 od 23 poena osvojili nakon grešaka domaćih odbojkaša, te da su sami zaradili samo jedan poen!

Jedini poen za Volej star osvojio je Aleksandar Đurović, u drugom setu, dok se u listu poena nijesu upisali ostali koji su igrali - Bojan Vuković, Boban Danilović, Blažo Đuretić, Dušan Vojinović, Vladimir Manojlović, Vladimir Đokić, te naravno libero Maksimilijan Mirković.

Tome svjedoči zvanična statistika na sajtu OSCG.

Jasno je da Volej star nema kvalitet da se nosi sa favoritima u ligi, njegovi igrači su amateri, mnogi od njih su i zaposleni. Uspjeli su, makar, da budu najbolji u gradu, jer su iza sebe u prvenstvu ostavili Sutjesku. O finansijskom stanju u klubu je suvišno i govoriti.

Ipak, "nezainteresovanost" i "voljni momenat" igrača Volej stara večeras u Budvi (rivalu greškama poklonili 29 poena) je nešto što nije lijepo za gledanje, nešto što treba da zabrine i zamisli i Odbojkaški savez Crne Gore, posebno zbog onih najmlađih koji dolaze da gledaju utakmice sa željom da se jednog dana bave odbojkom.

A kako su večeras izgledale stvari na terenu najbolje govori to da je pola gledalaca tokom meča napustilo dvoranu, jer su scene na terenu, kako su nam neki kazali, izgledale mučno...

Što se Budvana tiče, u meču protiv Volej stara najbolji poenter u budvanskom timu bio je Ivan Zvicer sa 10 poena, Dalibor Lečić je upisao devet, Vladimir Bojić, Alen Didović i Miloš Milić po sedam, te Nikola Radonić šest.

Budvi ostaje još jedan korak za plasman u finale, samo formalnost, koju treba da odradi u srijedu, ponovo u Budvi, jer će dogovorom dva kluba, uz saglasnost komesara lige, nikšićki klub će biti "domaćin" u Mediteranskom sportskom centru).

Uz nadu da će neće ponoviti antipropaganda odbojke, koja je viđena u prvom meču...

Bonus video: