Prvi na tatami izlaze takmičari u pojedinačnoj konkurenciji

428 pregleda 0 komentar(a)
Karate reprezentacija, Foto: KSCG
Karate reprezentacija, Foto: KSCG

Crnogorski karatisti sjutra počinju nastup na seniorskom Evropskom prvenstvu u španskoj Gvadalahari.

Našu zemlju će predstavljati 15 takmičara - 11 u borbama i četiri u katama.

U borbama pojedinačno nastupiće Nenad Dulović (60), Mario Hodžić (do 67), Nemanja Brašanac (do 75), Nikola Malović (do 84), Predrag Smolović (preko 84).

Samo u ekipnoj konkurenciji takmičiće se Vuk Popović i Luka Ivanović.

U ženskoj konkurenciji pojedinačno za medalju u Gvadalahari boriće se Jelena Maksimović (do 55), Marina Raković (do 68) i Dragana Konjević (preko 68), dok će samo ekipno raditi Ksenija Rajović.

U katama pojedinačno nastupiće Biserka Radulović i Vladimir Mijač, koji će biti i dio tima sa Mijatom Vojvodićem i Srđanom Vukovićem.

“Očekivanja karatista su uvijek velika, ali ovog puta imajući u vidu da smo došli sa podmlađenim sastavom žlimo da se prije svega predastavimo u najboljem svjetlu. Ova ekipa je projektovana da bude zajedno 7 8 godina, imamo mlade momke, koji su u mlađim kategorijama ostvarivali dobre rezultate. Imajući to u vidu svaki dobijeni meč je veliki plus i iskustvo za njih, ali ćemo sve uraditi da se uključimo u borbu za medalju”, kazao je selektor muškog tima u borbama, Slobodan Vlahović.

Sjutra, prvog takmičarskog dana na tatami će svi takmičari u pojedinačnoj konkurenciji.

“Spremni smo, naporno smo trenirali. Ne sumnjam u svoj kvalitet i spremnost. To je moje treće seniorsko prvenstvo i nadam se da ću ostvariti najbolji rezultat. Daću sve od sebe da dođem do jednog odličja. Dobro sam počeo godinu, osvojio sam bronzanu medalju na Evropskom prvenstvu za mlađe seniore u Danskoj. Medalja iz Alborga je još veći motiv da pružim još više i izborim pobjedničko postolje”, kazao je Nenad Dulović.

Bonus video: