Bronza za Malovića, Hodžić večeras za zlato

Malović je osvojio drugu medalju za crnogorski karate u Gvadalahari, nakon što je Mario Hodžić plasmanom u finale obezbijedio odličje
821 pregleda 1 komentar(a)
Ažurirano: 30.03.2019. 12:30h

Crnogorski karatista Nikola Malović osvojio je bronzanu medalju, dok je Jelena Maksimović kao petoplasirana završila nastup na seniorskom prvenstvu Evrope u Gvadalahari.

Malović je je danas u meču za treće mjesto i medalju u kategoriji do 84 kilograma slavio protiv Federika Adriana Salasa Lopeza iz Norveške.

Borba je završena neriješeno 1:1, ali je pobjeda pripala Maloviću jer je prvi osvojio poen.

Malović je osvojio drugu medalju za crnogorski karate u Gvadalahari, nakon što je Mario Hodžić plasmanom u finale obezbijedio odličje.

Član nikšićkog Onogošta u četvrtak je eliminisao Mađara Danijela Đorđija 4:0, Letonca Densa Sadikovsa 7:0, Gruzijca Tamazija Gočelašvilija i Kosovara Alvina Karaćija 8:6, a u meču za finale poražen je od Ugura Aktaša iz Turske 5:3.

"Osjećaj je neopisiv, još nijesam svjestan da sam osvojio medalju. Pokazao sam da je sve moguće kada se radi i vjeruje u uspjeh. Medalja je i nagrada za, po meni nepravdu u polufinalu. Uspio sam da se vratim i pobijedim", kazao je Malović agenciji MINA.

Maksimović je u meču za pobjedničko postolje u kategoriji do 55 kilograma poražena od Škotlanđanke Emi Konel 4:3.

Članica Omladinca borila se za drugo seniorsko evropsko odličje, nakon što je bila bronzana u finskom Lahtiju 2014. godine.

Ona u četvrtak na startu takmičenja pobijedila je Šveđanku Sabinu Laverin 2:1, ali je u drugom kolu izgubila od Dženifer Vorling iz Luksemburga 6:1.

Plasmanom u finale Luksemburžanka je povukla crnogorsku reprezentativku u reprsaž, gdje je na startu savladala Albulenu Gervalu sa Kosova 2:0.

Borbu za medalju izborila je pobjedom protiv Poljakinje Dorote Banaščik 1:0.

"Ostaje žal za medaljom. Vratila sam se poslije osam mjeseci odsustva zbog povrede. Žao mi je zbog poraza u finalu. Udarila sve, dala sam svoj maksimum, ali nijesam uspjela", kazala je Maksimović.

Za zlatnu medalju u kategoriji do 67 kilograma, večeras oko 19 sati, boriće se Mario Hodžić.

Bonus video: