Crna Gora uz Rusiju u Bosni!

U poretku 20 zemalja Crna Gora se plasirala odmah iza najbolje selekcije, Rusije
1010 pregleda 1 komentar(a)
Bokserska reprezentacija Crne Gore
Bokserska reprezentacija Crne Gore
Ažurirano: 30.03.2019. 19:01h

Bokserska reprezentacija Crne Gore osvojila je pet zlatnih i po dvije srebrne i bronzane medalje na 2. Evrokupu u Bijeljini.

Izabranici selektora Boška Draškovića danas su slavili u oba finala, pošto su Nenad Marković i Miloš Krasnići jednoglasno slavili protiv reprerzentativaca iz Slovačke.

U konkurenciji 20 zemalja učesnica, Crna Gora je u generalnom poretku bila tik iza pobjednika, Rusije.

"Sjajan rezultat i odlični nastupi koji su dokaz da zaista imamo supertalentovanu generaciju. Ulčinak bi bio i bolji ali nisu nastupili najbolja bokserka Bojana Gojković i 18-godišnji Milovan-Mića Sekulović, koji je sinoć u Splendidu slavio četvrti profi trijumf. Ipak, nismo mogli više od drugog mjesta, jer je Rusija imala po dva takmičara u svakoj kategoriji", kazao je Drašković, koji je zahvalio domaćem klubu Borac na gostoprimstvu i besplatnom smještaju za našu selekciju.

Zlatne medalje su dan ranije osvojili Nina Radenović, koja je u polufinalu savladala bokserku iz BiH, a u finalu vicešampionku Evrope Ninu Stajković iz Srbije. Edin Alković je pobjedio dva boksera iz BiH. Viktor Mihailović je savladao reprezentativca Hrvatske.

Srebrne medalje osvojili su Nela Radenović i Petar Liješević, a bronze Stefan Savković, koji je u sjajnoj borbi izgubio od najbojeg domaćeg boksera Adema Fetahovića, i Tamara Radunović, kojku je dobila Katarina Tazabekova iz Rusije.

Osim Draškovića u stručnom štabus u bili Nikola Ružić i Bajram-Bako Ademović.

Bonus video: