SENIORSKO EVROPSKO PRVENSTVO U KARATEU

Mario Hodžić na kraju srebrni

1009 pregleda 0 komentar(a)
Mario Hodžić, Foto: MINA
Mario Hodžić, Foto: MINA
Ažurirano: 30.03.2019. 20:12h

Crnogorski karatista Mario Hodžić osvojio je srebrnu medalju na seniorskom Evropskom prvenstvu u Gvadalahari.

Hodžić je večeras u finalu kategorije do 67 kilograma poražen od zvaničnog svjetskog prvaka, Francuza Stivena Dakoste 10:1.

Članu Omladinca to je druga medalja na šampionatima Evrope u seniorskoj konkurenciji, nakon što je bio bronzini 2017. godine u turskom Koćeliju.

Gvadalahara je za Hodžića grad uspjeha, jer je prije šest godina u istoj dvorani postao kadetski prvak svijeta.

Bio je i prvak Evrope u juniorskoj konkurenciji, 2016. godine na Kipru.

Kao mlađi senior ima bronzane medalje sa Evropskog prvenstva u Sočiju (2018) i šampionata svijeta u Španiji (2017), u juniorskoj konkurenciji osvojio je evropsku bronzu 2015. u Švajcarskoj (2015), a bio je bronzani i na kontinentalnom šampionatu za kadete 2014. godine u Portugalu.

"Na žalost nijesam uspio da osvojim zlatnu medalju. Zadovoljan sam rezultatom, iako je moj glavni cilj bio zlatna medalja. Nijesam uspio u Gvadalahari, ali obećavam da ću sve uraditi da se na nekom narednom šampionatu sluša crnogorska himna", kazao je Hodžić agenciji MINA.

On je kazao da je Francuz bio bolji u finalu i zasluženo pobijedio.

"Obećavam da ću mu se na narednim takmičenjima refanširati. Veliko hvala svima koji su bili uz mene i pružali mi podršku", kazao je Hodžić.

On je na putu do finala u četvrtak eliminisao Mađara Martiala Iveša Tadišija 4:0, u trećem naturalizovanog Norvežanina Danijela Jonsena Čoa 2:1, Hrvata Borana Beraka sudijskim izjašnjavanjem 5:0 (1:1) I u polufinalnoj borbi Stefana Joksića iz Srbije 7:1.

Ranije danas, Nikola Malović osvojio je bronzanu medalju, dok je Jelena Maksimović kao petoplasirana završila nastup na EP u Gvadalahari.

Preporučujemo za Vas