U subotu u Budvi prva podjela trofeja

342 pregleda 0 komentar(a)
Treneri i kapiteni Luke Bar i Galeba, Foto: OSCG
Treneri i kapiteni Luke Bar i Galeba, Foto: OSCG
Ažurirano: 04.04.2019. 22:19h

U subotu će biti podijeljeni prvi pehari u ovoj odbojkaškoj sezoni. U Budvi, u dvostrukom programu, igraju se finala Kupa za dame i muškarce.

Kod dama se sastaju barski timovi, Luka Bar i Galeb Poliklinika Hipokrat, a taj meč u subotu u Mediteranskom sportskom centru počinje u 16.30 sati.

“Što se tiče našeg finala, ja se nadam da ćemo mi odigrati utakmicu onako kako i treniramo. Cijele godine treniramo zaista jako dobro i vjerujem u taj rad na treninzima. Ulazimo sigurno kao blagi favorite, što pokazuje i mjesto na tabeli i dosadašnji rezultati, i nadam se da će tako i biti, da ćemo ulogu favorita opravdati u subotnjem meču”, izjavio je trener Luke Bar, Vladimir Milačić.

Ovogodišnje finale dama biće repriza prošlogodišnjeg, u kojem je Galeb bio bolji od Luke Bar sa 3:1.

“Što se nas tiče, ovaj meč finala Kupa ne dolazi u sjajnom momentu za nas. Mi smo u nekoj seriji loših rezultata i loše igre, tako da baš i nije momenat za finale Kupa. S obzirom na to da je to samo jedan meč, pokušaćemo da odigramo dobro, da probamo da napravimo iznenađenje iako je Luka Bar apsolutni favorit, jer je ubjedljivo prva završila ligaški dio prvenstva, izgubila je samo dva seta, i u ovom momentu su i kvalitetnija ekipa od nas. Na sve to što igramo loše u posljednje vrijeme i neke povrede su se desile, još nijesmo sigurni u kojem sastavu ćemo igrati u subotu. Ali, u kom god sastavu da izađemo, pokušaćemo da učinimo utakmicu neizvjesnom i ako nam se ukaže šansa da slavimo”, kazao je trener ekipe Galeb Poliklinika Hipokrat Nikola Masoničić.

U muškom finalu, od 19 sati, će se boriti domaćin Budva i branilac trofeja Jedinstvo Franca.

“Cijela sezona i sav neki rad do sada staje u taj jedan dan. Moram da iskoristim priliku da se prvo zahvalimo upravi kluba koja je svojim angažmanom dovela organizaciju Kupa u Budvu i na taj način nama omogućila jednu tako bitnu i značajnu utakmicu odigramo u svojoj dvorani i pred svojim navijačima. Da li postoji pritisak? Svakako da postoji, po meni je to neka dobra stvar i normalno je da u sredinama koje žele trofeje da tako nešto postoji. Naravno da smo sposobni da se nosimo sa time i radili smo dobro cijelu godinu, pregršt mnogih utakmica je iza nas i nadam se ispred nas. Finale Kupa je samo jedna utakmica u nizu koja čeka u završnici ove godine, nešto za šta smo radili i trenirali cijele godine. Ekipa je spremna, svi su spremni, tako da ćemo sigurno pružiti svoj maksimum u subotu”, izjavio je trener ekipe Budva Vladimir Vasović.

Budva i Jedinstvo, koje se u polufinalu plej-ofa nakon eliminacije od Budućnosti oprostilo od titule, ove sezone su se sastali tri puta u ligi, Budvani vode 2-1 u pobjedama.

“Nakon eliminacije u polufinalu plej-ofa prvenstva, za nas je ovo jako bitna utakmica. Što zbog nekakvih rezultata u prethodom dijelu sezone, što zbog domaćeg terena, mislim da u ovom trenutku moramo ulogu blagog favorite da prepustimo ekipi Budve, iako smatram da imamo kvalitet i mi, kao i da se od nas očekuje jedna dobra utakmica. U ovom trenutku za je nas bitno da smo poslije tog ispadanja iz polufinala plej-ofa na nekom psihološkom smislu uspjeli i to da prebrodimo, i sad smo fokusirani na tu jednu utakmicu koja nas očekuje, jer smo svjesni da na taj način možemo da, žargonski kazano, “izvadimo sezonu”. Daleko od toga da će biti lako, nadam se jednoj izuzetno kvalitetnoj organizaciji i punoj dvorani kako je to već u zadnje vrijeme u Budvi. Ono što svi znamo je da je Budva negdje i perjanica naše odbojke i kroz tu dvoranu su prošle mnoge utakmice kako klupske, tako i reprezantativne, koje su bile istorijske. Ja mislim da ovo što nas čeka u subotu treba da bude jedan pravi derbi i jedno pravo finale Kupa, a za to ko će biti bolji, vidjećemo. Svi imamo pravo da se nadamo i svi imamo nekakve svoje kvalitete i to ćemo vidjeti u subotu”, izjavio je trener ekipe Jedinstvo Franca Darko Prebiračević.

Bonus video: