Šćekić jedini Crnogorac na takmičenju u krosfitu u Atini: Posebna čast i privilegija

Krosfit je spoj najkorisnijih elemenata iz gotovo svih sportova, a objedinjuje različite olimpijske discipline, prije svega gimnastiku, trčanje, dizanje tegova i veslanje (ukoliko postoje uslovi za to)
2949 pregleda 1 komentar(a)
Branko Šćekić, Foto: Privatna arhiva
Branko Šćekić, Foto: Privatna arhiva
Ažurirano: 05.04.2019. 15:04h

Bjelopoljac Branko Šćekić biće jedini i prvi predstavnik Crnogorac na “Athens Trowdown-u” u Grčkoj (10-15. april), koje važi za najjače takmičenje u Evropi u krosfitu (CrossFit).

Krosfit je spoj najkorisnijih elemenata iz gotovo svih sportova, a objedinjuje različite olimpijske discipline, prije svega gimnastiku, trčanje, dizanje tegova i veslanje (ukoliko postoje uslovi za to).

Šćekić je nedavno pobijedio na krosfit takmičenju “inBox games” u Beogradu.

Na ovom takmičenju ostvario je najbolji rezultat od ukupno 50 prijavljenih učesnika iz Crne Gore, Srbije, BIH, Hrvatske i Makedonije.

"Biti jedini predstavnik naše države u Atini za mene predstavlja posebnu čast i privilegiju. Ovo takmičenje je satisfakcija zadosadašnji rad, a prilika je i za napredovanje, te šansa da se odmjerim sa takmičarima iz cijele Evrope. U kvalifikacijama u kategoriji scaled saučesnicima starosne dobi od 18 do 35 godina sam zauzeo 2. mjesto od 535 prijavljenih takmičara, dok će se u finalnom dijelu naći najboljih 140. Rezultat koji sam ostvario nedavno u Beogradu, kao i 2. mjesto na kvalifikacijama, potvrđuje moju dobru formu i daje mi zapravo da vjerujem u visok plasman na ovom takmičenju".

"Naporan rad svakako nije izostao. Jedan dio će biti naravno takmičarska sreća, koja ne može mnogo uticati, jer kada dođe vrijeme za takmičenje adrenalin može samo pozitivno uticati na mene. Tako je uvijek bilo u nadmetanjima ove vrste kad sam davao mnogo više od sebe od onoga što uradim na treningu i to je upravo ono što me uvijek drži u vrhu", kaže za "Vijesti" 27-godišnji Šćekić.

Ovaj snažni Bjelopoljac je najbolji crnogorski takmičar u krosfitu, a u Grčku ide ohrabren odličnim rezultatima u Podgorici i Beogradu, ali i kvalifikacijama za “Athens Trowdown”, gdje je zauzeo 2. mjesto od ukupno 535 takmičara iz čitave Evrope.

"Veoma sam zadovoljan postignutim rezultatima u ovoj godini, u sportu kojim sam počeo da se bavim, jer je po težini i fizičkoj zahtjevnosti najsličniji vježbama koje su zastupljene u specijalnim jedinicama. Završio sam policijsku akademiju i fakultet Bezbjednosti i kriminalistike i radim u policiji, a ranije sam bio pripadnik naše Specijalne antiterorističke jedinice. Krosfit je sport u kome su sažete i obuhvaćene sve vježbe koje zahtijevaju veliku motoričku i gimnastičku sposobnost izvođenja istih kao i visoku fizičku pripremljenost čije granice dosežu vrhunac u borbi između odustajanja i nastavljanja. Samim tim podrazumijeva i jaku psihičku pripremljenost i čeličnu volju. Inače sam čitavog života u sportu, trenira osam karate gdje posjedujem crni pojas, a kratko sam se bavio atletikom u rukometom. Kod krosfita me je najviše privuklo to što je svaki trening jedna vrsta takmičenja - da li sa samim sobom, da li sa nekim prethodnim vremenom, rezultatom ili nekim drugim takmičarom", dodao je Šćekić.

Veliku zahvalnost, kako kaže, duguje svom treneru Nikoli Žilu Žižiću.

"On je najbolji u svom poslu u našoj državi, pokazao je da se može mjeriti sa evropskim profesionalcima, jer bez njegove posvećenosti i znanja uspjeh nikog od naših takmičara ne bi bio moguć. Ovom prilikom želim da mu se zahvalim na uloženom trudu i podršci. Pored njega u Atini ću imati podršku velikog prijatelja iz našeg kluba Best Box, kao i kolegu iz Ministarstva unutrašnjih poslova, Milana Baltića, Marije Rasović, takođe iz kluba, te moje porodice i sudije u krosfitu Lidije Ćirović", zaključio je Bane Šćekić.

Bonus video: