Branioci trofeja nijesu favoriti

Budva je danas domaćin finala Kupa Crne Gore u odbojci u muškoj i ženskoj konkurenciji
326 pregleda 0 komentar(a)
Jovan Delić (Budva) na prvenstvenom meču protiv Jedinstva
Jovan Delić (Budva) na prvenstvenom meču protiv Jedinstva

Prvi put u nezavisnoj državi, pehari u Kupu Crne Gore za odbojkaše i odbojkašice biće podijeljeni u istom danu.

Budva će danas biti domaćin dvostrukog programa, u kojem će se za trofej u muškoj konkurenciji boriti Budva i Jedinstvo Franca, a u ženskoj Luka Bar i Galeb Poliklinika Hipokrat.

Program će od 16.30 sati otvoriti dame, u reprizi prošlogodišnjeg finala, u kojem je bolji bio Galeb sa 3:1.

“Očekuje nas utakmica protiv ekipe Galeba koja brani trofej u Kupu. Mi smo tokom čitave sezone igrali dobro, što pokazuje i rezultat na tabeli. Mislim da, ako odigramo našu igru i ispoštujemo dogovor, neće biti problema i da ćemo na kraju slaviti", rekla je Danijela Barjaktarović, kapiten Luke Bar.

Luka Bar juri osmi trofej u Kupu, Galeb četvrti.

“Očekuje nas težak meč protiv ekipe Luke Bar. Oni u utakmicu finala Kupa ulaze kao favoriti. Ja se nadam da ćemo ponoviti dobru igru iz polufinala Kupa, kada smo eliminisali ekipu Morače. Posle nedjelju dana nakon povrede nam se vratila Nevena Vukčević, što nam mnogo znači. Iako smo najmlađa ekipa na finalnom turniru, daćemo sve od sebe da ponovimo uspjeh od prošle godine", kazala je Katarina Ćaćić, kapiten Galeba.

U muškoj konkurenciji pehar brani Jedinstvo, ali će Budva, od 19 sati, imati prednost domaćeg terena i mogućnost da se domogne prvog pehara u kratkoj klupskoj istoriji (klub je osnovan prošlog ljeta).

“Poslije naporne sezone za nas prva provjera u Kupu. Nadamo se i u uzdamo se u naš rad koji je trajao sedam mjeseci i kako na kondicionom tako i na tehničkom i taktičkom planu. Samim tim smatram da smo spremni da odradimo naš maksimum. Volio bih da nas publika podrži, kao što je to bio slučaj tokom prethodnih utakmica. Smatram da imamo taj neki blagi pritisak, jer smo na domaćem terenu, mi smo organizatori Kupa, ali vjerujem u svoje momke i vjerujem u prvu pobjedu u istoriji kluba, tako da bih poželio sreću i protivniku", rekao je kapiten Budvana Jovan Delić, inače bivši korektor Jedinstva iz dvije sezone u kojima su Bjelopoljci osvojili dvije duple krune.

Budva je dobila dva od tri prvenstvena meča protiv Jedinstva, koje je dobilo posljednji duel, i nanijelo Budvanima jedini poraz u dosadašnjem toku sezone.

“Povodom samog meča, nama je to poslednja utakmica ove sezone, s obzirom da nijesmo izborili plasman u finale Play off-a. Sigurno da ćemo dati sve od sebe, da nešto vratimo našoj publici, da igramo za navijače. Sigurno da će biti velika borba, Budva je domaćin i biće mnogo teško, ali sigurno da nećemo ići tamo da se predamo, idemo na pobjedu. Pokušaćemo da damo svoj maksimum. Vratili smo se treninzima i psihički posle ispadanja iz Play off-a u polufinalu. Poslednji meč za nas i nadam se da ćemo obradovati našu publiku osvajanjem Kupa", rekao je kapiten Jedinstva Vladan Rudić.

Bonus video: