Radonjić i Mijač zlatni, Marićevoj srebro

Dva zlata i srebro za našu selekciju u uzrastima kadeta, juniorai mlađih seniora
300 pregleda 0 komentar(a)
Karatisti u Antaliji
Karatisti u Antaliji

Crnogorski karatisti nastup na Mediteranskom prvenstvu za kadete, juniore i mlađe seniore u Antaliji završili su sa tri medalje - dvije zlatne i jednom srebrnom. Zlatne medalje osvojili su Ilija Radonjić u borbama i Vladimir Mijač u katama, dok je srebrna bila Jovana Marić u katama.

Mlađi senior Omladinca, Radonjić, slavio je u kategoriji do 84 kilograma, a u finalnom meču pobijedio je Bedira Demiroka iz Turske.

"Bilo je teško, izuzetno kvalitetno takmičenje. Imao sam tri meča i ostvario tri pobjede. Opravdao sam očekivanja i osvojio zlato. Hvala svima koji su doprinijeli tom rezultatu”, kazao je Radonjić.

Mijač, član Bara, do zlatnog odličja u konkurenciji mlađih seniora došao je pobjedom u finalu protiv Mehmeta Ozdemira iz Turske.

“Zadovoljan sam osvajanjem zlatne medalje, a prije svega prikazanim na šampionatu. Čestitao bih osvajačima medalje iz reprezentacije i zahvalio bih se svima koji su doprinijeli tom rezultatu”, kazao je Mijač.

Mlađa seniorka Budućnosti, Marić u finalnom meču poražena je od Aje En-Nesiri iz Maroka.

“Veoma sam zadovoljna postignutim rezultatom, bila je to dobra provjera. Drago mi je što sam opravdala povjerenje, iako ostaje žal za zlatnom medaljom. Smatram da je to dobar uspjeh za mene, klub I reprezentaciju”, kazala je Marić.

Nastup u repesažu, kao sedmoplasirana, završila je juniorka Milica Jeknić u kategoriji do 59 kilograma.

Bonus video: