Mata Leao osvojio 11 medalja u Sarajevu

Proteklog vikenda održan je tradicionalni "East Europe Brazilian jiu jitsu Open"
298 pregleda 1 komentar(a)
Takmičari i treneri tima Mata Leao A-Force, Foto: Privatna arhiva
Takmičari i treneri tima Mata Leao A-Force, Foto: Privatna arhiva

Proteklog vikenda održan je tradicionalni "East Europe Brazilian jiu jitsu Open" u Sarajevu.

Ovaj šampionat okupio je 27 timova i oko 260 takmičara iz BiH, Hrvatske, Rusije, Crne Gore, Srbije, Slovenije, Njemačke i Austrije, a podgorički klub brazilskog džiu džicua Mata Leao A-Force natupio je sa 19 takmičara koji su osvojili 11 medalja.

Učenici Mladena i Marka Jokmanovića osvojili su po četiri zlata i bronze, te tri srebra.

U ekipnom plasmanu Mata Leao je zauzeo peto mjesto u konkurenciji 27 klubova, a pravdu na ovom takmičenju dijelili su naši arbitri braća Jokmanović i Srđan Bošković, koji su nosioci najvećih licenci IBJJF suđenja u regionu.

Zlatne medalje za podgorički klub su osvojili junior Nemanja Aleksić, senior Petar Dobrović, kao i Boris Ilin i Marko Maraš u dječijoj kategoriji.

Srebrna odličja pripala su junioru Ognjenu Obradoviću i seniorima Antonu Stegancevu i Aleksandru Znamenskom, a bronze su prigrabili Ljubo Vojinović u dječijem uzrastu, kao i Slobodan Obradović (dvije) i Dino Alibalić u seniorima.

"Veoma smo zadovoljni nastupom na istočnoevropskom openu na kojem smo nastupili sa podmlađenim timom i značajnim brojem debitanata. Oni su se dokazali odličnim borbama i sportskim ponašanjem. Očekuju nas brojni nastupi u Minhenu, Tuzli, Ohridu i drugim takmičenjima", izjavio je trener Mladen Jokmanović.

Bonus video: