Vasović: Trofej je plod kvaliteta i zajedničkog rada

Iako osnovan tek prošlog ljeta, Odbojkaški klub Budva u Kupu Crne Gore stigao do prvog klupskog trofeja
278 pregleda 0 komentar(a)
Timski do uspjeha: Vladimir Vasović sa ekipom, Foto: OK Budva
Timski do uspjeha: Vladimir Vasović sa ekipom, Foto: OK Budva

Prvi sezonski pehar pripao je odbojkašima Budve, koji su u finalu Kupa, lakše od očekivanog, sa 3:0 savladali Jedinstvo, sada već bivšeg dvostrukog osvajača duple krune, koji je sezonu završio bez trofeja.

"Sa strane je to izgledalo baš lako, prva dva seta su bila laka i rezultatski. Ali, vjerujte da nije bilo lako, nije fraza. Osjećalo se na terenu da Jedinstvo ima iskustvo i znanje, da su čekali da iskoriste i kazne naše greške. Međutim, mi smo u prva dva seta bili maksimalno koncentrisani i fokusirani, malo smo griješili, malo davali čistih poena Jedinstvu, koje je moralo sve da zaradi. Mislim da smo mi odigrali najbolju utakmicu u sezoni, malterne je čitava ekipa bila kompaktna", kaže za “Vijesti” trener Budvana Vladimir Vasović.

Budva je, tako, već prigrabila prvi trofej, iako je klub osnovan prošlog ljeta, kada je stigla kompletno nova ekipa.

"Prvo, imamo kvalitet. Momci koji su dovedeni sa strane, nisu došli bez razloga. S druge strane, obezbijeđeni su nam stvarno dobri uslovi za rad, koje maksimalno koristimo, u sali ili teretani. Za rad na fizičkoj pripremi je zadužena Ana Mučalica, koja je dokazani stručnjak, dok je fizioterapeut Zdravko Filipović imao pune ruke posla da ako ima sitnih problema, igrače što prije osposobi za dalji rad, kako ne bismo gubili u trenažnom procesu. Trofej je, zato, rezultat zajedničkog rada i kvaliteta momaka", dodaje Vasović.

Budvi predstoji borba za titulu, u finalu je rival Budućnost, koja je dva puta sa po 3:0 u polufinalu plej-ofa eliminisala Jedinstvo.

"Čestitam Budućnosti, njihov plasman u finale je potpuno zaslužen. Igrama tokom čitave sezone su nagovještavali da imaju kvalitet i na kraju su u polufinalu protiv Jedinstva lagano i sigurno došli do pobjeda, koje nijednog trenutka nisu dolazile u pitanje. Bez obzira što smo ove sezone u međusobnim duelima izlazili kao pobjednici, to sada ne važi ništa. Krećemo u novu borbu, sa ravnopravnim protivnikom, koji je, i te kako, sposoban da izgura sve to do kraja kako treba", zaključio je Vasović.

Finalna serija plej-ofa, do tri pobjede, počinje u nedjelju (14. april) u Budvi.

Bonus video: