STK Budućnost traži odgovor od ministra: Kojoj kategoriji sporta pripadamo?

420 pregleda 1 komentar(a)
Saša Milačić, Foto: Arhiva "Vijesti"
Saša Milačić, Foto: Arhiva "Vijesti"

Stonoteniski klub Budućnost zatražio je od Ministarstva sporta odgovor kojoj kategoriji crnogorskog sporta pripada, podsjećajući da je godinama najtrofejniji crnogorski predstavnik u tom olimpijskom sportu.

Podgorički klub protestvovao je što ga nema među izabranim klubovima koji imaju pravo da konkurišu za raspodjelu 300 hiljada EUR koji je Ministarstvo namijenilo predstavnicima prve kategorije olimpijskih sportova.

Iz podgoričkog kluba podsjetili su da su dva puta bili ekipni prvaci SR Jugoslavije u ženskoj konkurenciji, plasirali se među 16 najboljih u Kupu Evrope i da je od 2004. godine od 16 mogućih osvojio 14 titula državnog prvaka u konkurenciji stonoteniserki.

"Klub sa tradicijom, osnovan 1953. godine i maksimalno ostvarenim rezultatima već duže vremena nije podržan od nadležnih sportskih institucija. Revoltirani tim odnosom moramo istaći da je stoni tenis predvođen sportskim radnicima tog kluba kada je bilo najteže svojim aktivnostima prao uprljani sportski obraz Crne Gore i njenih velikim dijelom sportskih radnika. Tim nadčovječanskim naporima i brojnim aktivnostima koji mnogi pokušavaju da zaborave zbog svojih suprotnih radnji postali smo samostalni članovi Svjetske i Evropske federacije marta 2004. godine u Kataru“, saopšteno je iz podgoričkog kluba.

Navodi se da im nije jasno koji je cilj i svrha takvog odnosa prema klubu.

„Da li da se ovakvom podrškom koja traje godinama pomognete ili uništite njegov dalji rad“, piše u pismu upućenom ministru Nikoli Janoviću koje je potpisao direktor Saša Milačić.

Bonus video: