Uspjeh crnogorskih klubova i selekcije, Omladincu izmaklo prvo mjesto

299 pregleda 0 komentar(a)
Junior Bojan Bošković se prvi put oprobao sa seniorima 
Junior Bojan Bošković se prvi put oprobao sa seniorima 

Karatisti Omladinca osvojili su šest medalja, tri zlatne, jednu srebrnu i dvije bronzane, na međunarodnom turniru Zlatni pojas u Čačku, u konkurenciji kadeta i juniora.

Omladinac je bio treći u generalnom poretku, sa istim brojem zlatnih medalja kao prvorangirana selekcija Mađarske i drugoilasirani domaći klub. Ali...

Omladinac bi bio prvi da osvajačica zlatne medalje u Čačku Jelena Maksimović i srebra Ilija Radonjić, nijesu nastupili u reprezentativnom, a ne dresu svog kluba.

Zlatnim odličjem okitili su se kadeti Jovan Fatić (do 52) i Vladimir Vukčević (do 63) i junior Andrija Fatić (do 75), dok je srebrni bio kadet Emre Saljiu (do 52). Bronzane medalje osvojili su kadet Andrija Danilović (do 57) i juniorka Milica Jeknić (do 59). Crnogorska selekcija je, sa druge strane osvojila pet medalja, pošto su uz Maksimovićevu i Radonjića, bronzana oodličja zaslužili Predrag Smolović (preko 84), Dijana Miljanić (do 61) i Vasilisa Bujić (preko 68).

- Cilj nam je bio da napravimo što više nastupa i to smo i ostvarili. Na turniru smo nastupili sa takmičarima koji tek ulaze u seniorsku kategoriju. Pokazali su, iako mladi i bez iskustva u seniorskim nastupima, izuzetan potencijal i izuzetan kvalitet - obavijestili su selektori Slobodan Vlahović i Žarko Raković.

U Čačku su uspješni bili i KK Bar i Budućnost sa po sedam medalja. Bar je uz zlato imao dva srebra i četiri bronze, a Buduićnost po zlato i srebro, uz pet bronzi.

Bonus video: