Mina Šibalić u Bukureštu oborila lični i rekord Crne Gore

Na takmičenju koje je okupilo preko 800 takmičara iz 42 zemlje, Šibalić je u svojoj kategoriji između 110 rivalki izborila 48 mjesto, oborivši lični rekord što je u isto vrijeme i rekord Crne Gore u kategoriji Olimpijski luk u olimpijskoj disciplini na 70 metara
1038 pregleda 0 komentar(a)
Šibalić, Foto: Privatna arhiva
Šibalić, Foto: Privatna arhiva

Streličarka Mina Šibalić, članica SK “Podgorica”, bila je jedini crnogorski takmičar na “BUCURESTI GRAND PRIX” koje se krajem protekle nedjelje održavalo u glavnom gradu Rumunije.

Na takmičenju koje je okupilo preko 800 takmičara iz 42 zemlje, Šibalić je u svojoj kategoriji između 110 rivalki izborila 48 mjesto, oborivši lični rekord što je u isto vrijeme i rekord Crne Gore u kategoriji Olimpijski luk u olimpijskoj disciplini na 70 metara.

"Mislim da sam svoju državu dostojno reprezentovala. Slijede mi pripreme za učešće na centrlnoevropskom kupu, evropskom i svjetskom prvenstvu na kojim mi se ukazuje šansa za sticanje bodovne kvote potrebne za učešće na olimpijadi u Tokiju", kaže Mina Šibalić.

Šibalić se ovim, za naše prilike rijetkim sportom, počela baviti u rodnom Beogradu. Gimnaziju je završila u SAD i nakon toga odlučila da upiše fakultet i nastavi bavljenje streličarstvom u Podgorici.

Bonus video: